Головна » 2016 » Лютий » 11 » З турботою про врожай блакитної ниви
17:53
З турботою про врожай блакитної ниви

– Щедрість і багатство водної ниви сьогодні залежить від щоденної турботи про неї. Торжество цієї відомої істини залежить від її усвідомлення кожним рибалкою-користувачем Київського водосховища, – вважають голова асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища Микола Шинкаренко та користувачі. Сьогодні він згодився розповісти споживачам дарів рукотворного моря про щоденні турботи рибалок в період, так би мовити, міжсезоння або часу, коли завмирає традиційний вилов риби. Тобто, пізньою осінню та взимку.
Кінцева робота хлібороба, як і кожного учасника агропромислового виробниц­тва, залежить від зібраного врожаю. А врожай – від щоденної, копіткої праці кожного учасника процесу. Це повною мірою стосується і рибалок-промисловиків Київського водосховища. Щоб різнобарвним і багатим вітчизняними рибопродуктами був стіл кожного українця, рибалки-промисловики у спеку і лютий мороз щодня виходять на роботу на простори водойми. Не стали винятком і зимові дні, коли акваторія скута міцним кисненепроникним льодом. Збереження від задухи риби шляхом виготовлення штучних ополонок, перевірка стану кисневого балансу підлідної акваторії, вчасне зариблення та догляд за станом молодняка – найголовніші завдання, що стоять перед трудівниками блакитної ниви у зимове міжсезоння. 
Ось і нещодавно працівники «Київрибоохорони» та рибалки-промисловики Вишгородщини провели важливий профілактичний захід, що стосується визначення кисню у водах Київського водосховища та визначення рівня якості зимівлі риби. Захід традиційний, проводиться кілька разів за зиму, і піклуються про його проведення також працівники постійних структур та організацій.  Так у нинішньому заході поряд з рибалками-промисловиками взяли активну участь старший співробітник інституту рибного господарства Сергій Курганський, співробітник інституту гідробіології Євген Савченко, голова ліквідаційної комісії «Київрибохорони» Віктор Лебідь, підприємець-рибопромисловик Сергій Буяло, головний інженер рибовидобутку Юрій Морозов та автор цих рядків Микола Шинкаренко, голова асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища. Спеціалісти визначили, що рівень кисню у воді 7,5-7,8 мг на літр дніпровської води, що є достатнім для успішної зимівлі риби. Варто зазначити, що перед цим відбулося зариблення водойми. Голова комісії «Київрибоохорони» Олександр Квасильчук був задоволений результатами зариблення, яке забезпечили радник голови асоціації Антон Прокопенко та користувач Наталія  Лавренок за активної допомоги членів асоціації рибалок-промисловиків та користувачів Київського водосховища. Таким чином, блакитна нива наприкінці минулого року поповнилася мальками товстолоба та білого амура в кількості 10 тонн, що в недалекому майбутньому стане основою щедрого врожаю разом зі щукою, карасем та лящем, чим плануємо зарибнити водойму вже цією весною. Начальник управління агропромислового розвитку Вишгородської РДА Василь Хом’янчук, який також брав активну участь у зарибленні, відзначає високу відповідальність та неабиякий професіоналізм у підготовці та проведенні цих заходів.

Микола ШИНКАРЕНКО, 
голова асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 468 | Додав: slovo
comments powered by Disqus