Головна » 2015 » Травень » 23 » Виховання патріота – нагальне питання
10:00
Виховання патріота – нагальне питання
Справжнього чоловіка, воїна і захисника допомагає виховувати генетична пам’ять дідів-прадідів: славних запорожців і ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-афганців і учасників бойових дій. Але одними словами не навчиш, тому походи бойовими стежками, екскурсії до музеїв, зустрічі з воїнами-героями проходять часто. 
 
16 травня учні Синяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відвідали меморіал-музей Великої Вітчизняної війни у Пиляві. Біля обеліска Воїну-визволителю відбувся мітинг-реквієм, на якому було відтворено хронологію подій Другої світової війни, звучали військові пісні. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та салютом. Депутат обласної ради Олександр Приходько від імені депутата Верховної Ради Ярослава Москаленка подарував  учням  автомат АКС-74 для проведення тренувальних навчань з бойової підготовки. Перегляд фільму про сучасні Збройні сили України та військову присягу підняли дух школярів, вселили надію на перемогу в бойових діях на Сході країни. Діти відчули бойовий, незламний дух української армії. Хлопці й дівчата змогли роздивитися зблизька  легендарну реактивну установку «Катюшу», танки та інші бойові машини.  Про технічні особливості машин розповіли військові офіцери Іван Тодерян та Андрій Росецький.
 
І школярі, і вчителі отримали масу емоцій. З великим апетитом посмакували з солдатського казанка армійської каші, звареної у польовій кухні. 
 
Екскурсію організували за сприяння депутата обласної ради Олександра Приходька, депутата райради М. Самійленка,  депутата міськради В.Геращенка. Дякуємо за теплий прийом і змістовну екскурсію Олександру Тарану, Богданівському сільському голові  Тетяні Савиченко, організатору чудового заходу Ігорю Зубенку. 
 
Олена ДІДКІВСЬКА,
голова учнівського самоврядування
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 408 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus