Головна » 2013 » Травень » 25 » Відродження культурної інфраструктури
11:13
Відродження культурної інфраструктури
Минулого тижня у Вищій Дубечні після капітального ремонту урочисто відкрили клуб! Приміщення побудоване у далекому 1960 році і майже не «бачило» подібних глобальних ремонтів. Свого часу народний депутат України Ярослав Москаленко та голова райдержадміністрації Олександр Приходько пообіцяли допомогти з ремонтом закладу. І от минулої п’ятниці відбулося офіційне відкриття відремонтованого клубу. 

Серед перших глядачів, які завітали на святковий концерт, були вищедубечанська громада, Олександр Приходько зі своїми заступниками Тамарою Овчинніковою та Валентиною Духотою, начальник відділу культури РДА Олександр Біляєв, котрий також взяв участь у концерті, та гості з інших населених пунктів. 

Олександр Олексійович привітав громаду села зі значною подією і висловив сподівання, що оновлений клуб сприятиме духовному розвитку. За традицією, на новосілля приходять з подарунками. Голова РДА вручив сертифікат на мікрофони, а ще подяки нинішньому і колишньому керівникам чудового хору «Деснянські зорі» – Віталію Бондаренку та Миколі Федорчуку, а місцевим школярам – комплект спортивних м’ячів. Привітали колег вихованці Новопетрівської школи мистецтв та київський колектив «Чарівниця», з яким вищедубачанці дружать вже багато років. Артистам зал аплодував стоячи. 

Згодом у Вищій Дубечні також побував голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. 

– Сьогодні Президент України Віктор Янукович окреслив стратегічні завдання, зокрема відродження культурної інфраструктури села. 

Розвиток сільських територій потребує великої уваги, бо тут проживає третина населення нашої держави. Тож створення сучасних умов життя на селі в соціальному, культурному і духовному розумінні – одне з найважливіших наших завдань, – зазначив Анатолій Присяжнюк. Для жителів села – це довгоочікуваний подарунок від влади, адже нові соціальні ініціативи Президента України потребують від нас виховувати молоде покоління духовно багатими, долучати до активної участі в художній самодіяльності та народній творчості. 

Одним з пріоритетних напрямів діяльності закладів культури є координація роботи з розвитку народної творчості, збереження та повноцінного функціонування аматорських колективів, збереження та відродження осередків народних промислів та ремесел, що сприяє створенню умов для реалізації творчого потенціалу молодих людей. 

Ольга ПЕТРЮК, «Слово» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 452 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus