Головна » 2013 » Травень » 25 » Відкрито оновлену медамбулаторію
11:15
Відкрито оновлену медамбулаторію

У Катюжанці відкрили амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. В урочистостях взяли участь голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль. 

 
– Соціальні ініціативи Президента України – це фактично орієнтир для подальшого руху, як в медичній галузі так і в інших напрямах реформ у регіоні, – наголосив Анатолій Присяжнюк. – Мешканці усіх сіл та районів Київщини повинні отримувати якісну медичну допомогу. Тому без погодження з громадою в регіоні жоден медичний заклад не буде закритий, а навпаки відкриватимуться оновлені та з сучасною медичною апаратурою. 
 
– За сприяння голови Київської обл– держадміністрації Анатолія Присяжнюка, народного депутата України Ярослава Москаленка, та завдяки нашим спільним зусиллям з місцевими громадами, підприємствами та установами, ми ремонтуємо приміщення медичних закладів району та закуповуємо для них сучасне діагностичне та лікувальне обладнання, – зазначив Олександр Приходько. – Прикладом такої співпраці є Катюжанська медична амбулаторія, яку сьогодні ми відкриваємо. Якість медичних послуг, які людина отримує, не повинна залежати від того, де вона живе – в невеликому селі чи мегаполісі. Катюжанська амбулаторія – один із кроків на виконання цієї вимоги часу. 
 
У приміщені амбулаторії розташовано кабінети сімейних лікарів, реєстратура, оглядовий, маніпуляційний кабінети та кабінет долікарської допомоги. Вторинну медичну допомогу та діагностичні обстеження дорослим проводитимуть в центральній районній лікарні.
 
Медична допомога населенню надається за такими спеціальностями: загальна практика – сімейна медицина, акушерство та гінекологія. Колектив амбулаторії складається з 12 чоловік. 
 
Найближчим часом медична амбулаторія буде заповнена медичним обладнанням та комп’ютеризованими робочими місцями для сімейних лікарів, що значно покращить умови та якість їх роботи. 
 
– Відкриття подібних медичних закладів – це досягнення не лише для громади села, а й для всього району, адже мешканці дев’ятьох сіл зможуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу. Це близько п’яти тисяч мешканців. Сільська амбулаторія є взірцевим прикладом первинної медико-санітарної допомоги, – підкреслив Анатолій Присяжнюк, який під час відкриття вручив для амбулаторії новий кардіограф. 
 
Інф. «Слова» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Катюжанська громада | Переглядів: 761 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus