Головна » 2013 » Травень » 25 » Від «ямкового» ремонту – до капітального будівництва
11:09
Від «ямкового» ремонту – до капітального будівництва
Тривала та сніжна зима завдала великої шкоди завдала значної шкоди дорожній мережі. Проте зусиллями будівельних, дорожніх та комунальних структур району ведеться значна робота не лише з «ямкового» ремонту. На сьогодні здійснено капітальний ремонт дорожнього покриття на багатьох вулицях Вишгородщини. Якщо конкретно, то це вулиці Кірова (Глібівка), Шевченка (Рови), Радгоспна (Федорівка), Карташова (Любимівка), Єрмошина (Володимирівка), Шевченка (Синяк), Першотравнева та Новокиївська (Нові Петрівці), провулок Петровський (Сичівка). У процесі реконструкції – вулиці Нова та Жовтнева (Нові Петрівці) і Колективна (Ясногородка). 

Підготовлені проекти розміщення об’єктів придорожнього сервісу, серед яких п’ять автозаправних комплексів вздовж головних трас району Київ-Іванків-Овруч та Київ-Десна. 

На 2013 рік на дороги комунальної власності, де проводитимуться ремонтні роботи, планується виділити понад 11 млн. грн. з державного бюджету (села Козаровичі, Червоне, Вища Дубечня, Жукин та інші), що в два рази більше, ніж у минулому році. 

Спільними зусиллями районної та міської влад відновлено одну з головних вулиць міста – Шолуденка, упорядковано вулиці Дніпровську та проспект Івана Мазепи, обладнані так звані «кишені» для тимчасового паркування транспортних засобів. Підготовлені проекти розміщення об’єктів придорожнього сервісу, серед яких п’ять автозаправних комплексів вздовж головних трас району Київ-ІванківОвруч та Київ-Десна. 

Щодо «ямкового» ремонту, як повідомляють районні дорожні служби, майже 40% доріг між населеними пунктами Вишгородщини вже «підлатали». Дорожні роботи тривають відповідно до коштів, що надходять. 

Продовжується розробка детального плану території масиву Букаєвиця в Старих Петрівцях. Там планується змінити цільове призначення земельних ділянок (приблизно 386 ділянок загальною площею 52 га) з ведення сільгоспдіяльності під забудову, що надасть можливість будувати житло. 

Протягом минулого року побудовано та здано газопроводи середнього тиску до сіл Гута-Катюжанська, Гута-Межигірська, Сувид, Круги. На 2013 рік заплановано будівництво підвідних газопроводів до сіл Богдани, Овдієва Нива, Пилява, Ритні, Рихта, Любимівка, Андріївка, Сичівка, Толокунь, Сухолуччя, Дудки, Абрамівка, Савенка. Роботи у даному напрямку тривають. 

Значна увага у роботі райдержадміністрації приділяється об’єктам соціально-культурного та спортивно-оздоровчого призначення. Так, протягом двох років побудовано стадіони в селах Лютіж та Демидів, сучасні релігійні споруди в селах Нові Петрівці та Демидів. Проведено реконструкцію Вищедубечанського будинку культури, капітальний ремонт віконних та дверних блоків Воропаївської ЗОШ, Гаврилівського ДНЗ «Веселка», Катюжанського ДНЗ ЯС «Лелеченя». Проведено роботи по реконструкції медичної амбулаторії в селах Гаврилівка та Жукин. Відновлено електричні мереж Жукинської ЗОШ, виконано капітальний ремонт віконних блоків та багато іншого. Нещодавно відкрито оновлений Вищедубечанський будинок культури. 

Цього року запланована реконструкція ДНЗ «Веселка» та ремонт даху ЗОШ І-ІІІ ступенів в Гаврилівці, будівництво дитячого садочка на 75 місць у Козаровичах, Нижчій Дубечні, Синяку, дошкільного навчального закладу на 240 місць в Нових Петрівцях, капітальний ремонт ЗОШ, будівництво стадіону та капітальний ремонт дитячого садочку в Пірнові. 

Не залишається без уваги і благоустрій територій району. Особлива увага приділяється ліквідації стихійних сміттєзвалищ, упорядкуванню і приведенню у належний стан кладовищ, меморіальних комплексів, братських могил і пам’ятників, очищенню від сміття та металобрухту лісосмуг уздовж доріг, побілці стовбурів дерев з метою захисту від шкідників та хвороб, а також надання упорядкованого вигляду бордюрам тощо. Протягом останніх двох місяців ліквідовано понад 70 стихійних сміттєзвалищ, висаджена величезна кількість дерев та кущів. Очищено від стихійного сміття майже 25 кілометрів вздовж річок та озер. Відновлено 38 зупинок громадського автотранспорту, близько сотні дорожніх знаків. 

Тривають роботи з оновлення наявної містобудівної документації населених пунктів району, розробленої в середині 70-х років. На сьогодні розроблені та затверджені генеральні плани Вишгорода, Пиляви, Овдієвої Ниви, Катюжанки, Гути-Катюжанської, Лебедівки, Новосілок, Старих Петрівців, Ясногородки, Нових Петрівців, Сухолуччя, Гаврилівки, Тарасівщини. На завершальній стадії села Нижча Дубечня та Глібівка. 

Крім того під керівництвом Олександра Приходька, у відповідності до вимог чинного законодавства України, головами місцевих рад району актуалізовано генеральні плани для двадцяти восьми населених пунктів, розроблених у середині 70-х років, що втратили свою актуальність ще в середині 90-х років минулого століття. Цей факт актуалізації дозволить не зупиняти загальний розвиток району та користуватись наявною містобудівною документацію. 

Інф. «Слова» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 676 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus