Головна » 2013 » Вересень » 7 » Велика справа малого бізнесу
10:34
Велика справа малого бізнесу
Зрозуміло, що в умовах світової економічної кризи великими економічними здобутками хизуватися можна лише умовно, адже в світі все пов’язано. Однак, функціонувати більш менш гідно треба за будьяких економічних умов. Розуміючи це, забезпечити гідне існування освітянським закладам, медичним установам, закладам культури місцевій владі всіляко допомагають підприємці Вишгородщини. 

Спілці підприємців Вишгородщини, на чолі з її головою Олександром Семеновим становище, що склалося бачиться таким, що не може ігноруватися ні приватним бізнесом в цілому, ні кожним окремо взятим підприємцем. 

– Враховуючи сказане, – говорить Олександр Семенов, – останніми роками ми власними коштами спорудили два нових павільйони для дитячих дошкільних установ. Збудували три спортивних майданчики для потреб фізкультурного виховання та фізичного оздоровлення малюків. Постійно постачаємо продукти харчування закладам освіти та охорони здоров’я. 

Імена підприємців Костянтина Андрощука, Анатолія Шоки, Володимира Шелеста, Миколи Шинкаренка, Георгія Підгулька, Володимира Омельчука, Юлії Сігал добре відомі багатьом вишгородчанам, адже хтось з них відомий, як активний помічник пенсіонерам та інвалідам. Ще хтось безмежно вдячний за те, що попри брак свіжої городини, на столі у дошкільнят і хворих у лікарні – свіжі овочі і фрукти, і олія, і цукор, тваринні жири та згущене молоко. 

– Це правда, – каже дієтологічна сестра Вишгородської центральної районної лікарні Валентина Мельничук, – адже 300 гривень разової допомоги кожному інвалідові відповідної групи від конкретного підприємця – неабияка підтримка хворому на додаток до трохи більше тридцяти гривень добових, що забезпечує на утримання хворого держава. Це добре розуміють та вдячні підприємцям головний лікар Віктор Павленко, інші спеціалісти лікарні. А що казати про регулярні подарунки у вигляді свіжої риби від районного депутата Миколи Шинкаренка, або свіжої курятини та сотень яєць щомісяця від ООО «Комплекс Агромарс», або сотні кілограмів круп від Георгія Підгулька? Така благодійна допомога хворими вже сприймається, як належне. 

Це вияв доброї волі свідомих підприємців ще й тому, що у них є живий і діючий, в особі районної та обласної влади, приклад. Так депутат Верховної Ради України Ярослав Москаленко особисто передав лікарні дві тонни цукру, значну кількість моркви, цибулі, буряка та капусти. Депутат обласної ради Олександр Приходько бере особисту участь у забезпеченні нашого закладу картоплею, крупами, медикаментами тощо, – завершує свою розповідь дієтологічна сестра центральної районної лікарні. 

Словом, підприємці свідомі, що їхній особистий успіх у власному бізнесі – це спільне надбання кожного громадянина і сьогоднішньої влади в цілому. Навряд комусь спаде на думку піддати сумніву правильність подібного благодійництва, адже від розуміння сьогодні кожним сучасного становища залежить загальний рівень духовної культури, без якої просто неможливий загальний прогрес і процвітання у майбутньому. Що і неодноразово демонструвала вся історія нашого, вітчизняного розвитку. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 487 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus