Головна » 2013 » Листопад » 9 » Вдаримо по часнику!
12:02
Вдаримо по часнику!
Щоденне споживання часнику, особливо молодого, нітрохи не гірше, ніж курс медикаментозного лікування, стверджують вчені. 

Про те, що часник – один із найперших помічників при застуді, відомо всім. Науковці виявили ще одну корисну властивість цієї невибагливої рослини. Виявляється, якщо куштувати його щодня в певних дозах, можна нормалізувати свій кров’яний тиск. Щоб зробити такий висновок, медики вивчили дані декількох сотень пацієнтів, які приймали часник у вигляді порошку протягом п‘яти місяців. До кінця випробувального терміну у переважної більшості пацієнтів лікарі зареєстрували значне зниження тиску, при цьому, чим вище тиск був спочатку, тим сильнішим виявився позитивний ефект.

Як вважають лікарі, вся справа в алліцині, що міститься в часнику. Добова доза цієї речовини достатня для лікування гіпертонії і ймовірно складає 3,6-5,4 міліграмів. Тобто в день треба з’їдати один зубчик середніх розмірів. Але залишається незрозумілим, чи має «часникова терапія» довготривалий ефект. Проте ніхто не скасовує дотримання загальних рекомендацій для гіпертоніків: перейти на здорове харчування, скинути зайву вагу і відмовитися від куріння.

Олексій МОТОЗЮК, «Слово»
Переглядів: 492 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus