Головна » 2013 » Листопад » 21 » Васильків святкує відкриття оновленого басейну
12:02
Васильків святкує відкриття оновленого басейну
На Васильківщині за участю голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка відбулося урочисте відкриття довгоочікуваного спортивно-оздоровчого комплексу «Хвиля». 

- На виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо розширення мережі позашкільних навчальних закладів, на Київщині створюються всі умови для вільного доступу до позашкільної освіти кожній дитині, - зазначив Анатолій Присяжнюк. - Сьогодні в області діє програма «Київщина без окраїн», яка зосереджена на розвиток не лише пристоличних територій, а й найвіддаленіших куточків регіону. Відкриття басейну дозволить дітям вести здоровий спосіб життя адже діти та учні спортивних шкіл займатимуться плаванням безкоштовно. 

Басейн «Хвиля» не працював понад п’ять років. Коштом обласного та місцевих бюджетів, а також за підтримки меценатів тут було проведено капітальний ремонт. Близько 7 млн грн було затрачено на відновлення спортивно-оздоровчого комплексу. Зокрема, було реконструйовано чашу великого басейну, де була тріщина, а також відновлено малий басейн, виконані фасадні та внутрішні роботи. 

Під час ремонту басейну, нагальною проблемою стало питання опалення будівлі, тому місцевим керівництвом було прийнято рішення щодо будівництва нової, автономної котельні, яка працюватиме з використанням енергозберігаючих технологій. Така котельня буде обігрівати школу №9 та спортивний-оздоровчий комплекс. 

- Сьогодні питання енергетичної незалежності та енергобезпеки є ключовим для нашої держави, адже ціни на традиційні види палива, зокрема, газ, у всьому світі стрімко зростають. Тому вкрай актуальним постає питання щодо пошуку альтернативних видів палива, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

Як зазначив губернатор Київщини, найближчим часом на Київщині буде відкрито спортивно-тренувальний басейн «Купава» у Броварах та льодова арена у Богуславі.
Переглядів: 421 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus