Головна » 2018 » Травень » 31 » Урочистий старт у доросле життя
17:55
Урочистий старт у доросле життя

Останній дзвоник. Це урочисте шкільне свято ставить крапку у здобутті середньої освіти для випускників і оголошує початок літніх канікул для інших школярів. 25 травня у школах Вишгородщини учні, батьки та родичі, вчителі урочистим дзвоником закінчили навчальний рік. 
На Вишгородщині вже давно по-особливому відзначають останній дзвоник. Важко було сказати, у кого було більше свято – в учнів чи в учителів. Що важче – навчатися чи навчати? Мабуть, і те, й інше потребує чималих зусиль. Раділи закінченню навчального року не лише школярі, які йдуть на літні канікули, та випускники, перед якими відкриваються двері нового дорослого життя, а й вчителі. 
Цікавий сюрприз у вигляді танцювального номера підготував викладацький склад Лютізької ЗОШ І-ІІІ ст. Приємно здивував не лише учнів, а й їх батьків. Соціальна мережа Facebook рясніла фото та відео, а в коментарях люди ділилися враженнями, як вчителі ламають застарілі стереотипи і йдуть у ногу із сучасною молоддю. Проте на цьому сюрпризи не закінчилися. На свято завітав голова Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок і подарував школі сертифікат на отримання мультимедійної дошки для навчального закладу. Випускники не залишились осторонь і продемонстрували сценки про ЗНО, вибір навчального закладу та перші кроки у доросле життя. За багаторічною традицією, загадавши найзаповітніше бажання, школярі випустили в небо різнокольорові кульки. Із нагоди свята останнього дзвоника урочистості відбулися в усіх школах Вишгородщини. 
Напередодні на останній урок до одинадцятикласників Вишгородської районної гімназії «Інтелект» завітав голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко. «Усе починається із шкільної парти – перші враження від пізнання такого цікавого й непростого світу, перші захоплення й розчарування, успіхи й невдачі, усвідомлення себе як особистості», – із такими словами звернувся Ростислав Кириченко до випускників. Зустріч була щирою і зворушливою. На згадку про незабутні  шкільні роки у дворі гімназії учні разом із вчителями висадили символічний кущ троянд.
Лунає дзвінкоголосий ос­тан­ній дзвоник у Вишгородській районній гімназії «Інтелект» під час зворушливого танцю, відкриваючи для школярів новий етап у їхньому житті. Випускники зі сльозами на очах востаннє прислухалися до побажань першокласників, мудрих слів вчителів і зробили свій перший крок у доросле життя. Безумовно, що найбільше зараз випускники думають про екзамени, аби успішно їх здати та вступити у хороший вищий навчальний заклад. Проте хочеться ще трохи побути безтурботним. Але й хочеться вже вступити у доросле життя, стати самостійним та незалежним від батьків. А в майбутньому ставити перед собою високі завдання, бути хорошими інженерами, лікарями, вчителями, кваліфікованими робітниками. Втім, головне – бути хорошою людиною, незалежно від професії. Чому і вчили учителі всі ці шкільні роки.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 447 | Додав: slovo
comments powered by Disqus