Головна » 2013 » Липень » 11 » Універсіада 2013: Україна здобуває 11 медалей
12:46
Універсіада 2013: Україна здобуває 11 медалей
Українські студенти закріпилися в п'ятірці найсильніших загального медального заліку за підсумками четвертого дня Універсіади. 

Четвертий змагальний день Всесвітньої Універсіади, а сьогодні у столиці Татарстану було розіграно відразу 44 комплекти нагород, цілком міг стати бронзовим для української збірної, повідомляє «КореспонденТ». Звичайно, на таких масштабних змаганнях кожна нагорода престижна, а хочеться, щоб твої співвітчизники стояли на вищій сходинці п'єдесталу пошани, як, наприклад, сьогодні це зробили два українських боксери. 

Сьогоднішній медальний улов (два золота, срібло і вісім бронзових медалей) дозволив Україні з сумарним показником (6-13-18) закріпитися в першій п'ятірці. Беззаперечним лідером загального заліку залишаються російські студенти (61-26-27), на другу позицію вийшли японці (7-10-12), на третю - китайці (7-10-4), а корейці (7-5-5) скотилися на четверте місце. 

Отже, українськими чемпіонами становища в Казані стали Дмитро Митрофанов, який у фіналі вагової категорії до 75 кг у напруженому фіналі здолав Азізбека Абдугофурова з Узбекистану, і Олександра Гвоздика, причому без вирішального бою - росіянин Дмитро Бівол травмувався (перелом руки) у півфіналі. Напарників по боксерській збірній підтримав Денис Берінчик. Він у ваговій категорії до 64 кг став третім і відверто зізнався, що до турніру підійшов в не оптимальній фізичній формі. 

Єдине срібло в загальну скарбничку поклала легкоатлетка Світлана Шмідт, яка прийшла до фінішу другою на дистанції 3 кілометри з перешкодами. Переможниця забігу росіянка Юлія Заріпова фінішувала в гордій самоті з новим рекордом Універсіади. 


Багатим на бронзу для нашої команди виявився гімнастичний турнір, де були визначені призери в окремих видах. Олег Степко став третім на коні, де мав першість колишній громадянин України Микола Куксенков (вчора він, до речі, виграв багатоборство). Ігор Радівідов - на кільцях і в опорному стрибку. Олег Верняєв повторив підсумковий результат земляків на брусах. У дзюдо відзначилися зі знаком "плюс" Марина Черняк (до 48 кг) та Єлизавета Каланіна (абсолютна вагова категорія). Порадували бронзою і шпажистки у командних змаганнях, де наша збірна виступала у складі Афіси Почкалової, Олени Кривицької, Ксенії Пантелєєвої та Анастасії Івченко.
Переглядів: 413 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus