Головна » 2013 » Серпень » 6 » У «Славутич» завітали високоповажні гості
13:27
У «Славутич» завітали високоповажні гості
Міністр соціальної політики України Наталія Королевська та заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська ознайомилася з роботою дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Славутич», що в с.Циблі Переяслав-Хмельницького району.

"Славутич" - це чудовий приклад державно-приватного партнерства, коли інвестор вкладає кошти у створення інфраструктури для оздоровлення дітей. Тут вміло поєднують цілорічний відпочинок, оздоровлення, реабілітацію та навчальний процес. Держава готова підтримувати такі заклади, купуючи путівки для дітей пільгових категорій. Щоб діти-сироти, діти, родини яких знаходяться у складних життєвих обставинах, також мали змогу тут оздоровлюватися і відпочивати", - підкреслила Міністр.

Наталія Королевська зауважила, що оздоровлення та відпочинок дітей сьогодні перебуває під особливим контролем Президента та Уряду. "Держава робить максимум, щоб наші діти мали усі можливості найкраще відпочити і оздоровитися влітку", - зауважила вона. 
Головним критерієм повноцінного оздоровлення тут є надання профілактично-оздоровчих процедур згідно діагнозу, поставленому при оформленні санаторно-курортної карти за місцем проживання дитини, а також симптоматичне лікування згідно призначень лікаря-педіатра в закладі.

- Ми повинні забезпечити належні умови дитячого відпочинку та оздоровлення, забезпечити дітей комфортними умовами проживання, належним харчуванням, професійним доглядом вихователів та лікарів. Здоров'я дітей - найголовніше, - наголосила Тетяна Подашевська. - На виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо розвитку будівельної галузі, ми й надалі будемо споруджувати та реконструювати табори відпочинку на Київщині, адже це один із напрямів діяльності влади.

Як зазначила заступник губернатора Тетяна Подашевська на базі оздоровчого комплексу санаторно-курортного типу функціонує окремий медичний корпус з усією необхідною апаратурою для надання профілактично-оздоровчих послуг дітям із захворюваннями органів дихання та органів шлунково-кишкового тракту.

Загалом, сьогодні на Київщині за рахунок обласного бюджету на оздоровлення та відпочинок закуплено 1727 путівок. Відпочили та оздоровилися за закуплені путівки 1258 дітей.
Переглядів: 438 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus