Головна » 2017 » Липень » 27 » Співпраця та консолідована позиція приносять вагомі результати
18:43
Співпраця та консолідована позиція приносять вагомі результати

Ось і минули перші 100 днів роботи Вячеслава Володимировича Савенка на посаді голови Вишгородської районної державної адміністрації. Для багатьох людей, як і для нього самого, цей період пройшов швидко і непомітно. Починаючи з 2010 року, працюючи на посаді першого заступника голови досить часто Вячеслав Володимирович виконував обов’язки голови райдержадміністрації, набув достатньо досвіду та знань, щоб розв’язувати проблемні питання району. Їх він знає досконало, повністю володіє ситуацією в районі, має відповідний авторитет та взаєморозуміння з громадами, депутатським корпусом та бізнесом. А головне – сили та бажання їх вирішити. Більше того, має досить амбітні плани щодо розвитку Вишгородщини.
Першими кроками в офіційному статусі голови райдержадміністрації стало успішне завершення опалювального сезону і не менш успішна підготовка до наступного. Чому успішна? Адже чи не вперше в історії району найбільше теплопостачальне підприємство ВРКП «Вишгородтепломережа» отримало мільйон гривень для придбання твердого палива (дрова) для бюджетних установ району, крім того, спрямовано значні кошти на модернізацію котельного і водопровідного господарства. На останній сесії районної ради вдалось вирішити багаторічну проблему майже півтисячі жителів Демидова, а саме – виділено 2 млн грн на реконструкцію котельні по вул. Фастова.
Розроблена і прийнята програма енергозбереження (підвищення енергоефективності) Вишгородського району на 2017-2020 роки, завдяки якій вже сьогодні район отримає більше 3 млн грн співфінансування з обласного бюджету на капітальний ремонт Демидівської спеціалізованої школи. Проведено енергоаудити на трьох об’єктах району: Демидівській та Старопетрівській школах, Жукинському будинку культури, що дозволить раціонально використати бюджетні кошти, провести відповідні будівельні роботи.
З обласного бюджету виділено більше 9 мільйонів гривень на ремонт доріг у Вишгороді, селах Вища Дубечня та Нижча Дубечня, Лебедівка, Тарасівщина, Нові Петрівці. З районного бюджету виділено 10,3 млн грн на ремонт доріг в селах Савенки, Дудки, Абрамівка, Вища Дубечня, Воропаїв, Козаровичі, Жукин, Катюжанка, Нижча Дубечня, Литвинівка, Сухолуччя, Хотянівка та Новосілки.
У рамках програми «Нульова смертність на дорогах Київщини» визначено місця для облаштування «острівців безпеки» у Вишгороді (вул. Шолуденка) та в селі Лютіж на автодорозі Київ-Овруч (центральна частина села).
Встановлено автоматичний засіб регулювання дорожнього руху (світлофор) на автодорозі Київ-Вишгород-Десна, сади «Дніпро», на автодорозі Київ-Овруч перехрестя з вулицею Шолуденка у місті Вишгороді, а також встановлено електронний прилад регулювання руху пішоходів у Димері.
З метою вжиття заходів, спрямованих на організацію безпеки дорожнього руху, встановлено додаткову камеру відеоспостереження у Вишгороді (проспект Мазепи, біля РБК «Енергетик»).
Значним досягненням є отримання з державного бюджету 10 млн грн на будівництво дитячого садка на 75 місць в с. Козаровичі завдяки сприянню народного депутата України Ярослава Москаленка та спільній і продуктивній роботі місцевої влади.
Вже зовсім скоро практично новий дошкільний навчальний заклад отримають і маленькі лютіжці. Це перший дитячий садок, збудований на території району за дуже тривалий час. 5 млн грн було виділено з районного бюджету у 2016 році, ще 5 млн грн цього року. За активної підтримки та допомоги голови  Київської облдержадміністрації Олександра Горгана отримано цільову субвенцію з обласного бюджету в розмірі 10 млн грн для завершення будівельних робіт, що дасть можливість вже цієї осені відкрити двері для маленьких дошкільнят Лютежа.
Взагалі проблема дошкільної освіти в районі стоїть дуже гостро і досить давно. Потреба у дошкільних закладах є у 5-10 разів вищою, ніж потужність самих закладів. Звичайно, проводяться будівельні роботи у дитсадках сіл Литвинівка, Катюжанка, Гаврилівка, у Димері, планується капремонт центру розвитку дитини «Орлятко» в с. Демидів, докладається максимум зусиль для створення дошкільного закладу у Лебедівці, нарешті розпочато будівництво великого дитячого садка в Нових Петрівцях, виділено понад 9 млн грн співфінансування з обласного бюджету на реконструкцію ДНЗ  «Ластівка» та «Чебурашка» (Вишгород).
Розвитку системи освіти традиційно приділяється чи не найбільше уваги. На проведення ремонтних робіт у школах району спрямовано 18,7 млн грн, зокрема, спеціалізована школа «Сузір’я», Вишгородська №1, Жукинська, Вищедубечанська, Катюжанська, Ясногородська, Новосілківська, Лебедівська, Синяківська, Любимівська, Старопетрівська, Воропаївська.
За рахунок субвенції Вишгородської міської ради зроблений капітальний ремонт басейну майже на 1 млн  гривень.
У 2017 році заплановано капітальний ремонт спортивних майданчиків (стадіону) на території СШ «Сузір’я» загальною вартістю 19 млн грн. На це виділено 5,7 млн грн, 13,3 млн грн буде співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку.
У рамках проекту «Нова українська школа», що ґрунтується на засадах доступної, якісної та безпечної освіти, оновлено матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів, придбано шкільні меблі та комп’ютерна техніка, оснащено мультимедійним та цифровим вимірювальним обладнанням кабінети опорного закладу Жукинська ЗОШ та НВК «Гімназія «Інтелект», в усіх загальноосвітніх навчальних закладах встановлено кнопки тривожної сигналізації.
На правому березі Вишгородщини створений новий Опорний заклад Катюжанська ЗОШ І-ІІІ ст. з філією у с. Рудня-Димерська.
Проведена підготовча робота для запровадження з нового навчального року у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я» класів з білінгвальною системою навчання, що передбачає вивчення основного предмета двома мовами: рідною та англійською. У Вишгородській СШ «Сузір’я» за таким принципом вивчатиметься історія в п’ятих класах.
Не менше уваги приділяється і розвитку системи охорони здоров’я. Придбано новітнє обладнання для Вишгородської центральної районної лікарні на суму 2,6 млн грн (аргоноплазмовий коагулятор та електрокардіографи), що дало можливість проведення зупинки кровотечі із внутрішніх органів у тяжкохворих, не піддаючи їх хірургічному втручанню. Енергетична установка «Forcetriad» призначена для використання в хірургічній практиці травматологів, гінекологів, хірургів, а також при оперативних втручаннях у дітей, що було неможливо раніше.
Продовжуються ремонтні роботи у закладах охорони здоров’я, зокрема на реконструкцію Димерської районної лікарні виділено співфінансування з обласного бюджету в розмірі 5,6 млн грн, а також на будівництво огорожі навколо Вишгородської ЦРЛ виділено півмільйона гривень з області.
Спільно з Київською облдержадміністрацією вдалося передбачити в бюджеті області майже 6 млн грн на будівництво фельдшерського пункту зі службовим житлом в с. Боденьки. Це пілотний проект з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури нового зразка за принципом «пасивний будинок», що стане втіленням найсучасніших технологій з енергозбереження.
Для покращення надання та доступності медичної допомоги населенню прийнято рішення про відкриття невідкладної допомоги на лівому березі в с. Пірнове, нині проводиться закупівля спеціально обладнаного санітарного транспорту, а також діючі відділення Димерської та Вишгородської невідкладної допомоги переведено на цілодобове функціонування.
Виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт системи газопостачання Старопетрівської, Катюжанської, Лютізької, Нижчедубечанської АЗПСМ та ФАП у Тарасовщині.
Проводяться ремонтні роботи у протитуберкульозному кабінеті, технічне обслуговування резервуарів та інженерних мереж, що забезпечують господарчо-питне водопостачання, поточний ремонт будівлі насосно-дизельної станції Димерської районної лікарні. Завершено капітальний ремонт хірургічного відділення Вишгородської ЦРЛ та капітальний ремонт приміщення стаціонарного відділення (господарський корпус) Димерської районної лікарні.
Виділені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальні ремонти покрівлі та фасаду поліклініки, корпусу стаціонару, харчоблоків Димерської районної лікарні та Вишгородської ЦРЛ.
Слід відзначити значний ріст капітальних видатків бюджетної сфери у 2017 році. Так, в поточному році направлено 92 млн грн, що на 33,2 млн грн більше в порівнянні з 2016 роком.
За рахунок залишків коштів на початок року та перевиконання дохідної частини місцевих бюджетів в 2017 році додатково виділено кошти на установи, які фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету, зокрема на загальну освіту 26,4 млн грн, на заклади охорони здоров’я – 22,1 млн гривень.
Завдяки заходам, спрямованим на першочергове фінансування захищених статей видатків, в повному обсязі і у встановлені законодавством терміни виплачена заробітна плата працівникам бюджетних установ та проведено розрахунки за спожиті бюджетними установами енергоносії.
Голова райдержадміністрації бере активну участь та залучає представників територіальних громад в ході розподілу та використання коштів бюджету розвитку району. Забезпечує публічність у роботі райдержадміністрації, у тому числі прозоре управління публічними фінансами.
Не залишається без уваги і духовно-культурний розвиток. Уперше в районі Вишгородською РДА проведено фестиваль аматорських колективів «Співай, душа», у якому взяли участь 19 учасників. Також започатковано проведення танцювального фестивалю «Dance alot», заявки на участь отримано від 23 колективів.
28 травня 2017 року у селі Сухолуччя стартували міжнародні професійні жіночі велоперегони на індивідуальний час «VRWomenI TT». Це єдині міжнародні професійні жіночі велоперегони на індивідуальний час, які приймає Україна. Їх спільно організовує Федерація велоспорту України і Вишгородська районна державна адміністрація в рамках легендарної спортивної серії велогонок «RaceHorizonPark».
1 липня 2017 року у Вишгороді відбувся відкритий чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції. У заході взяли участь більше двохсот спортсменів – професіонали та любителі різних вікових категорій. Професійні спортсмени долали олімпійську дистанцію, що включала в себе плавання – 1,5 км, велоетап 40 км та біг – 10 км.
У рамках національно-патріотичного виховання на території Вишгородського району для активної молоді, лідерів учнівського самоврядування провели наметовий табір «Студмістечко» та «Школа виживання».
На Вишгородщині триває кампанія «Отримати субсидію – це просто». Системна робота в цьому напрямку відрізняє Вишгородський район від інших районів області. Триває інформаційна кампанія та виїзди робочої групи на місця з метою безпосереднього спілкування з громадою та виявлення актуальних питань, «викликів» у процесі оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Здійснюється активна робота за програмою уряду щодо виплати частини невикористаної субсидії мешканцям району.
У рамках програми «Київщина – захисникам Вітчизни», на яку відгукнулись підприємства, громадські організації, просто небайдужі люди, вдалось відправити вантаж найнеобхідніших речей, приладів, тощо нашим військовим у зону АТО.
У період з 10 по 11 червня на території району проводились навчання з територіальної оборони «Рух 100. Злива», до яких залучено близько шістсот учасників з різних регіонів України.
З 1 по 2 липня особовий склад штабу району територіальної оборони під керівництвом голови райдержадміністрації взяв участь у навчаннях з територіальної оборони, що проводились на території району громадською організацією «Центр спеціальної тактичної підготовки «Білий вовк».
Не менш важливим є внесення змін до «Програми накопичення та використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Вишгородському районі на 2015-2019 роки», зокрема, виділені кошти для закупівлі дизельного трифазного генератора струму потужністю 22-24 кВт на причіпному пристрої.
Керівництвом райдержадміністрації зроблено важливі кроки з ефективного впровадження реформи адміністративно-територіального устрою на території району, що передбачає зокрема децентралізацію, забезпечення максимально комфортної та найменш стресової трансформації району в ефективні об’єднані територіальні громади. За результатами спільного обговорення варіантів перспективних територіальних утворень напрацьовано пропозиції щодо новоутвореної територіальної громади «Вишгородська». Пропозиції підготовлено з урахуванням вимог чинного законодавства та передано до департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації.
Особлива увага приділяється формуванню та виконанню програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району та інших цільових районних програм, починаючи з ключових напрямів розвитку району і завершуючи потребами кожного мешканця. Нещодавно прийнята програма розвитку туризму та туристичної інфраструктури Вишгородського району на 2017-2018 роки, в якій закладено невичерпний потенціал розвитку Вишгородщини, починаючи з наповнення бюджетів, розвитку інфраструктури, залучення інвестицій, покращення екологічного стану, організації змістовного дозвілля людей і завершуючи формуванням та зміцненням позитивного іміджу Вишгородського району.
Представляючи спільні інтереси держави та територіальних громад сіл, селища, міста району, голова районної адміністрації спрямовує зусилля на організаційний ресурс – спільну продуктивну роботу районної державної адміністрації і районної ради, разом з іншими органами виконавчої влади району, територіальними органами центральних органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у співпраці з громадянами, юридичними особами та їх об’єднаннями. Зокрема, це стосується забезпечення балансу інтересів громад та держави, що реалізовуватиметься шляхом тісної співпраці сторін.
За 100 днів роботи голови райдер­­ж­адміністрації показовою є тісна співпраця двох гілок влади району. Депутати не стоять осторонь, а активно долучаються до конструктивних ініціатив. Саме завдяки співпраці та консолідованій позиції за цей період реалізована така кількість важливих проектів у всіх сферах життєдіяльності Вишгородського району.
Пройшло лише 100 днів, а вже вдалося налаштувати роботу таким чином, щоб планомірно, але стабільно сформувати беззаперечний позитивний імідж Вишгородського району. Це одне з основних завдань, яке ставив перед собою і перед громадою Вячеслав Савенок, адже багато хто недооцінює важливість цієї мети.

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 695 | Додав: slovo
comments powered by Disqus