Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Соціально незахищеним важливо відчувати підтримку влади
13:15
Соціально незахищеним важливо відчувати підтримку влади
Про це директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Мартинюк наголосив під час відвідування Березанського міського територіального центру соціального обслуговування. 

Центр надає соціальні послуги пенсіонерам, інвалідам, одиноким непрацездатним громадянам та іншим соціально незахищеним особам, для підтримки їх життєдіяльності і соціальної активності. 

- Ветерани, інваліди та одинокі - особи, які першочергово потребують посиленої уваги, допомоги та підтримки держави. Сьогодні влада забезпечує всі належні умови для перебування таких людей у спеціальних закладах, - зазначив директор департаменту. – Адже для соціально незахищеного населення важливо відчувати підтримку і турботу влади. 

Територіальний центр має чотири відділення: соціальної допомоги вдома, соціально – медичних послуг, соціально – побутової адаптації та стаціонарне відділення постійного або тимчасового проживання. 

За словами заступника голови Київської облдержадміністрації Тетяни Подашевської, наразі в області досить часто відбуваються зустрічі з працівниками соціальних служб, де обговорюються питання щодо вдосконалення їх роботи, задля повного охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення.
 
- У сучасному світі для кожної людини важливо відчувати себе повноцінним громадянином, який не відокремлений від соціуму, а навпаки відчуває підтримку з боку влади. Президент України у соціальних ініціативах неодноразово наголошував на тому, що адресна допомога повинна бути надана кожній соціально-незахищеній людині, яка неодмінно цього потребує, - зазначила Тетяна Подашевська. – Створення комфортних умов життя для категорій громадян найуразливіших верств населення, це невелика частинка доброти та підтримки, що дозволяє покращити долю таких людей. 

Відділення соціальної допомоги вдома створене для соціального обслуговування одиноких громадян, які нездатні до самообслуговування, потребують сторонньої допомоги в домашніх умовах, це 170 громадян, яких обслуговують 12 соціальних робітників. Працівники Березанського територіального центру соціального обслуговуваннянадають 27 видів послуг, а саме: приготування їжі вдома, придбання та доставка товарів з магазину, медикаментів, виклик лікаря, допомога в прибиранні приміщень, прання білизни, забезпечення паливом, оформлення документів на отримання субсидій, оплата комунальних платежів, допомога в обробітку присадибної ділянки та інші соціальні послуги. Також надаються банно-пральні послуги громадянам, які знаходяться на обслуговуванні. 

Окрім того, відділення надає послуги з приготування і доставки гарячих обідів (40 особам) та надання продуктів харчування (51 особам) громадянам, які нездатні самостійно піклуватися про себе. Гарячі обіди готує кухар. Відділення соціально – медичних послуг створене для обслуговування громадян незалежно від їх сімейного стану з метою підтримки їх здоров’я. 

Відділення надає послуги: консультація лікаря, здійснення профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів, надання консультації лікаря вдома, збір крові на цукор, кардіограма серця та інші медичні послуги. 

Відділення соціально – побутової адаптації створене для надання послуг громадянам похилого віку, інвалідам та іншим категоріям громадян, які підлягають обслуговуванню територіальним центром. Відділення надає послуги з ремонту одягу, білизни, ремонту взуття, перукарські послуги, послуги з продажу продуктів харчування (продаж продуктів та хлібобулочних виробів), забезпечення засобами реабілітації, заготівля палива, розпилювання дров та інші. При відділенні створений банк одягу та працює соціальне таксі для інвалідів та одиноких пенсіонерів. Крім того надається соціально-педагогічна послуга "Університет третього віку” факультет "Основи медицини, здорового способу життя”, де навчаються 34 слухачів. 

Стаціонарне відділення постійного або тимчасового проживання створене для обслуговування громадян до якого на постійне або тимчасове проживання приймаються одинокі громадяни похилого віку, інваліди, хворі, які відповідно до висновку лікарсько- консультаційної комісії закладу охорони здоров’я не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги у наданні соціально-побутових, соціально-медичних та інших послуг.
Переглядів: 419 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus