Головна » 2015 » Травень » 23 » Складаємо глибоку шану ветеранам
09:59
Складаємо глибоку шану ветеранам
8 травня у Сухолуччі в День пам’яті та примирення відбулося покладання квітів до братської могили, а 9-го травня відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Перемоги.  Вшанувати пам’ять полеглих зібрались жителі села та гості. Теплі слова привітання і подяки ветеранам сказані Сухолуцьким сільським головою Оксаною Чуж, директором ТОВ «Дніпро-Л» Г. Крамаренко, які вручили ветеранам квіти і матеріальну допомогу.
 
Про подвиг воїнів та ветеранів говорили  почесні гості – командир 12-го  батальйону територіальної оборони М. Білосвіт, який приїхав на свято зі своїми побратимами та військовим комісаром В. Ліхтіним, офіцером Святошинського військкомату А. Агеєвим, бійцем 12-го батальйону В. Чорним. – У цей знаменний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала Друга світова, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам і дітям війни, які на своїх плечах винесли тягар у повоєнні роки та підняли країну з руїн, – говорили начальник пожежної частини с. Сухолуччя В. Павлусенко та дочка загиблого майора Колєсніка Ліна Колєснік, яка приїхала до села зі своїм сином.
 
Сільською радою виділена матеріальна допомога для 40 осіб на суму 8300 грн. Напередодні Дня Перемоги провідали вдову померлого інваліда війни Зою Михайлівну Лапігу та вручили їй квіти, матеріальну допомогу, продуктовий набір.
 
До Дня Перемоги сільською радою роздані продуктові набори та вітальні  листівки. 9 травня від ТОВ «Дніпро-Л»   надана матеріальна грошова допомога на 17 осіб. Директор «Дніпро-Л» виділила польову кухню для приготування солдатської каші, а сільрада потурбувалась запашною юшкою, наваристим кулішем, фронтовими ста грамами, солодощами.
 
Лунали пісні народного хору «Жайвір» (центр культури «Святошин») під керівництвом М. Литвиненка. Учні Ясногородської школи порадували присутніх виступом та танцювальною сценкою.
 
У сільській бібліотеці працює виставка, присвячена 70-річниці Перемоги.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Толкуньська громада | Переглядів: 678 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus