Головна » 2013 » Березень » 16 » Скаутинг по-вишгородськи
12:37
Скаутинг по-вишгородськи
У нашому районі зростає кількість учнівської молоді, яку приваблює ідея скаутського руху. Скаутинг - сучасний, динамічний, молодіжний рух, що дає можливість дітям реалізувати себе, сприяє їх соціальній активності. 

З вересня 2012 року на базі Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст. діє гурток «Скаути» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» або, правильніше сказати, скаутський патруль. Відкриття такого гуртка стало можливим, дякуючи нестримній енергії молодого педагога Ірини Гонтарь та активній підтримці адміністрації школи, яка всіляко сприяє розвитку скаутського руху серед учнів закладу. 

23 лютого в Ясногородській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися урочистості з нагоди церемонії посвячення восьми учнів закладу в скаути. До школи завітали шановані гості: Вікторія Дика – голова ради Київського обласного осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна організація скаутів України», отець Андрій – голова Ірпінського осередку «Православні скаути України» та скаути-активісти. 

Залу заздалегідь святково оформили. На стінах – прапор України, прапори скаутської організації, на підлозі – складена за традицією з маленьких вогників лілея – скаутський символ. Тут зібралися учні, вчителі, батьки. 

Ведучі коротко розповіли про історію скаутингу, запросили хлопців і дівчат, які з хвилюванням вишикувалися перед глядачами. Вони наполегливо і відповідально готувалися до цієї події – займалися в літніх скаутських таборах, вивчали історію скаутського руху, його закони, традиції, символіку. Опановували мистецтва розведення різних видів багать, в’язання вузлів, орієнтування, надання першої медичної допомоги. А ще, під керівництвом свого наставника Ірини Петрівни, займалися волонтерською та екологічною діяльністю. 

І ось довгоочікувана мить – почесні гості пов’язують юним скаутам хустки спеціальним вузлом дружби, звучить присяга і пісня скаутів. Усім присутнім Вікторія Дика запропонувала взяти вогник від скаутської лілії і запалити його в хвилину смутку, щоб відчути тепло дружби і єднання. 

А далі всі переглядали відеофільми і грали в інтерактивні ігри на знання скаутських законів. 

Ще багато чому потрібно вчитися, вихованцям гуртка «Скаути», адже нині подоланий перший щабель на шляху вдосконалення, залишається їх привітати зі вступом до завзятого, веселого братства скаутів. 

Оксана ДАНИЛОВА, 
заступник директора з організаційно-
масової роботи ВРЦХТ «Дивосвіт»
Переглядів: 542 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus