Головна » 2015 » Травень » 2 » Символ могутнього духу народу
10:15
Символ могутнього духу народу
26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції, серед яких багато і наших земляків. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності.
 
Біля пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи 24 квітня відбувся мітинг.  Голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, безпосередні учасники ліквідації, громадськість Вишгородщини поклали квіти до пам’ятника героям-чорнобильцям. Перед присутніми виступив голова осередку Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86» Ігор Магала, який зокрема наголосив, що героїчні вчинки завжди були притаманні українському народу, та закликав і надалі пам’ятати і вшановувати героїв, котрі полягли в боротьбі за порятунок планети.
 
– Учасники ліквідації завжди залишаться для українців і світової громадськості справжніми героями – рятівниками людства, – наголосив він. – Страшна трагедія не оминула й Вишгородський район. Постраждали від її нищівних наслідків не лише безпосередні учасники ліквідації аварії, тисячі мирних мешканців ще й до сьогодні відчувають її на власному здоров’ї.
 
Чорнобиль був, є, і має залишатися символом незламності та могутнього духу українського народу. Згадувати про нього ми маємо не раз на рік, напередодні скорботної дати, а пам’ятати постійно. 
 
Герої Чорнобиля, ризикуючи життям та здоров’ям, виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу радіації. 
 
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих від страшного чорнобильського лиха.
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 404 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus