Головна » 2013 » Серпень » 24 » Сесія відбулася згідно з регламентом
11:17
Сесія відбулася згідно з регламентом
22 серпня в залі засідань районної ради під керівництвом голови районної ради Олександра Носаля та за участі голови райдержадміністрації Олександра Приходька, керівників територіальних органів міністерств та відомств, голів селищної та сільських рад проведено засідання 29-ї сесії районної ради шостого скликання. 

Перед початком розгляду питань порядку денного голова райдержадміністрації та голова райради вручили грамоти з подякою «за активну життєву позицію та посильну допомогу в організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей Вишгородського району» депутатам райради Валерію Бернадіну, Анатолію Кобилинському, Володимиру Степанечко та Олександру Хомичу. 

Під час засідання сесії розглянуто та прийнято рішення з 16 питань виборчого, соціального, господарського, організаційного та фінансового характеру. 

На засіданні сесії голова районної ради Олександр Носаль повідомив про створення депутатської групи «Вишгородщина», до якої увійшло 11 депутатів від різних політичних сил і яку очолив Валентин Титаренко. Як зазначила секретар групи Ірина Побідаш, мета діяльності групи визначається спільністю поглядів з питань соціально-економічного розвитку Вишгородського району. 

Голова районної виборчої комісії повідомив присутніх про підсумки проміжних виборів у депутати Вишгородської районної ради VI скликання по виборчому округу №22 (населені пункти Ровівської сільради), що відбулися 12 серпня. 

Він зазначив, що серед чотирьох кандидатів зі значним відривом перемогу здобув представник Партії регіонів Олександр Мартиненко, за якого проголосувало 77% виборців. 

Також було затверджене рішення щодо зміни меж села Нові Петрівці, які збільшені майже на1200 га, тобто більш, ніж двічі. Новопетрівський сільський голова Радіон Старенький подякував депутатам за підтримку села та запевнив, що такі зміни позитивно позначаться й на розвитку району в цілому. 

Доволі жвавим було обговорення кандидатів на присвоєння звання «Почесного громадянина Вишгородського району». Гідних претендентів дійсно багато. Але, зважаючи на 40-ліття створення району, що відзначається цього року, внесок кандидатів у його розвиток та обмеження кількості (не більше 5 чоловік щороку), депутати затвердили наступні кандидатури: Василь Буткевич (голова райвиконкому у 1973-1977 рр.), Іван Бурдак (академік, доктор економічних наук, заступник голови райвиконкому у 1973-1980 рр.), Семен Поташник (Герой України, віце-президент НАК «Енергетична компанія України», депутат районної ради), Петро Шевчук (нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора, орденом Дружби народів, тракторист радгоспу ім. Васильєва), Галина Шевченко (Герой Соціалістичної Праці, нагороджена орденом «Знак Пошани», орденами Леніна, Жовтневої Революції та Трудового Червоного Прапора, майстер машинного доїння радгоспу «Димерський»). 

Також були розглянуті підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району за І півріччя 2013 року, хід виконання комплексної програми «Турбота» на 2011-2015 рр., прибережні захисні смуги в межах району та програми реконструкції та технічного переоснащення котельного господарства ВРПК «Вишгородтепломережа» на 2011-2020 рр. Затверджені звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2013 року, технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води на 2013-2017 рр. ВРКП «Вишгородтепломережа», районна цільова програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки. 

Крім порядку денного депутати підіймали питання газифікації населених пунктів району, ремонту доріг, закупівлі автомобілів для медичних установ, стану місця зберігання твердих побутових відходів поруч із Димером. 

«Газифікація сіл району, – повідомив глава району Олександр Приходько, – незважаючи на фінансову ситуацію, залишається пріоритетом для районної влади. Те саме стосується й доріг». 

З приводу закупівлі медичних автомобілів виступила в.о. головного лікаря Вишгородської ЦРЛ Наталія Шилан, яка повідомила про тендер, який днями відбувся, та, якщо не буде оскаржень протягом місяця (згідно процедури), відбудеться закупівля транспортних засобів. 

Як зазначив Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, на сьогодні територія зберігання відходів в межах екологічної безпеки, узаконена, відповідно обладнана та технічно оснащується. «Ми хочемо, і районна влада нас в цьому підтримує, щоб це місце відповідало європейським стандартам, будемо робити все необхідне для екологічної чистоти цього підприємства», – наголосив Димерський голова. 

Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 500 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus