Головна » 2013 » Вересень » 7 » Серпневий урожай яхтсменів
10:16
Серпневий урожай яхтсменів
Спортивний «урожай» серпня для учнів ВРДЮСШ з водних видів спорту виявився плідним. 

Так, колишній вихованець нашої школи (тепер він виступає за ЦДЮСШ ФСТ «Спартак») Владислав Яменко (2001 року народження) у складі екіпажу яхт класу «Кадет» став чемпіоном світу з вітрильного спорту (вікова група – до 17 років). Ці змагання відбувалися з 25 липня по 3 серпня в місті Ньюпорд (Бельгія).
 
Яхта класу «Кадет» представляє собою двомісний швертбот з вітрильним оснащенням типу бермудський шлюп. У конструкцію входять відсіки непотоплюваності, що утримують яхту на воді у разі перекидання. Клас «Кадет» відноситься до монотипів, тобто яхти цього класу повинні будуватися за одним і тим же кресленням при чіткому дотриманні правил забудови і обміру, ідентичності форми корпусу, розмірів вітрил і вагових характеристик, що впливають на ходові властивості яхти. 

Чемпіонат України серед юнаків та дівчат 1997-98 років народження та молодших юнаків та дівчат 1999-2000 років народження з академічного веслування проходив з 1 по 3 серпня у Києві. Наша команда була представлена 15 спортсменами-академістами. Фіналістками цих змагань стала команда четвірки парної у складі Діани Соболевої, Вікторії Ускової, Антоніни Кайдаш, Анни Різніченко. 

Бронзовими призерами на чемпіонаті Української національної асоціації класу «Кадет» (вітрильний спорт, місто Київ 16-20 серпня) стали Владислав та Наталя Мурашки (тренер О.Ф. Калошин). Анастасія Палій та Олександра Макарчук (тренер В.М. Палій) були п’ятими. Такий результат дав можливість Олександрі Макарчук присвоїти перший дорослий розряд. 

Ганна БОРТНІК, 
директор ВР ДЮСШ з водних видів спорту
Переглядів: 533 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus