Головна » 2016 » Серпень » 11 » Роки – то безцінний скарб
18:06
Роки – то безцінний скарб

Живи просто, то й проживеш років зо сто, а як будеш лукавить, так чорт тебе задавить, – попереджає народна мудрість. Наш творчий колектив «Любисток» відшукує таких людей, які жили на світі просто і правдиво – й дожили до поважного віку.
4 серпня відзначала свій 98-й рік народження жителька Демидова Віра Єгорівна Костюченко, мати сімох дітей, невтомна трудівниця, щира, душевна, багата на сердечне тепло жінка, яка й сьогодні випромінює його на всіх, хто поруч із нею.
Далекого 1958 року у рідне село Бірки з Челябінська, де проходив військову службу, приїхав Захар Євтухович Костюченко, привіз дружину Віру і четверо дітей. Вже через рік, як і всі односельчани, сім’я Костюченків переселилась у Демидів, де Віра Єгорівна працювала у парниковому господарстві, у конторі відділку радгоспу ім. Васильєва. 
Дім, у якому жила велика сім’я Костюченків, завжди був повним людьми, бо так складалось, що друзі дітей Віри Єгорівни були і її рідними дітьми.
Наша дівоча компанія, де сьомою була Світлана Захарівна Костюченко, завжди збиралась у цьому теплому гостинному домі, а тьотя Віра люблячими материнськими очима дивилась на всіх нас, щось радила, піклувалась, як про рідних дітей. Тому пісенне вітання «Любистку» звучало урочисто й щиро.
Добрий вечір, добрий вечір, вам добрії люди!
Хто в цім домі проживає, Нехай здоров буде!
З днем народження вітаєм Віру Єгорівну!
В цілім світі не знайдеш жінку, що їй рівна! 

Зі сльозами радості на очах слухала іменинниця та її рідні українські народні пісні, які їм подарував «Любисток». Прощаємось, домовляючись обов’язково зустрітись наступного року за цією ж адресою і в такому ж складі! 

Валентина ОСИПОВА, Демидів

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 397 | Додав: slovo
comments powered by Disqus