Головна » 2013 » Грудень » 5 » Рівень захворюваності на грип у столиці
11:16
Рівень захворюваності на грип у столиці
Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в столиці не перевищує епідпоріг, але є одним з найвищих в Україні. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби. 

"Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в місті Києві інформує, що з 25 листопада по 1 грудня на грип та ГРВІ у Києві захворіло 17 тис. 190 осіб, з них 11 тис. 479 (66,8%) становлять діти віком до 17 років. Показник на 10 тисяч населення склав 61,1, що нижче епідемічного порогу зазначеного тижня на 43% (епідпоріг 107,2%)", - йдеться у повідомленні. 

Водночас у департаменті охорони здоров’я КМДА зауважують, що наразі Київ за показниками захворюваності посідає друге місце серед усіх регіонів України. 

Медики наголошують, що грип є гострою вірусною інфекцією, яка легко передається. З огляду на це у період зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ лікарі радять максимально обмежити перебування у людних місцях та уникати контакту з людьми, які мають ознаки респіраторної інфекції: нежить, кашель тощо. У місцях скупчення народу, наприклад у громадському транспорті, бажано користуватися чотирьохшаровою марлевою пов’язкою або медичною маскою. 

У профільному департаменті нагадують, що найбільш ефективним засобом профілактики хвороби є вакцинація. "Робити щеплення проти грипу потрібно до початку епідемії - це матиме найкращий ефект", - радять медики.
Переглядів: 402 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus