Головна » 2015 » Травень » 2 » Реформи стукають у двері
10:14
Реформи стукають у двері
Децентралізація влади та розвиток місцевого самоврядування в Україні на сьогоднішній день є одним із головних прагнень у роботі місцевих рад. Національною академією державного управління при Президенті України реалізована програма, спрямована на розвиток професійної компетентності голів районних рад. 
 
У рамках цієї програми організовано низку тематичних зустрічей, лекцій, тренінгів та круглих столів. 15 квітня голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш  взяла участь у всеукраїнському круглому столі «Викладання лідерства для посадових осіб та представників місцевого самоврядування: сутність, виклики, перспективи» за підтримки програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».
 
Голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, у рамках курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів, 21 квітня провела тематичну зустріч із головами 54 районних рад з усієї України щодо реформування місцевого самоврядування та забезпечення ефективної діяльності органів місцевого самоврядування. Вона поділилась з колегами досвідом і думками щодо повільних змін у системі державної влади та закликала голів районних рад об’єднатись і донести до керівництва держави об’єктивну інформацію щодо настроїв і очікувань громадян. Голова райради зазначила, що якби громадяни відчули реальну боротьбу з корупцією, створення сприятливого клімату для розвитку економіки держави, створення робочих місць, вони б позитивно сприймали й інші починання уряду та Президента. На сьогодні, на думку Ірини Побідаш, доцільне лише справді добровільне об’єднання громад. Проте більшість чиновників намагаються зробити таке об’єднання без чітких пояснень наслідків дій, економічного аналізу результатів злиття населених пунктів в одну територіальну громаду, без розуміння реалій, у яких живуть українські громадяни. Більшість слухачів виявились однодумцями голови Вишгородської районної ради. «Такий обмін досвідом дає можливість зрозуміти, що, насправді, посадовців, які не соромляться мати власну думку, в Україні немало, але збудована попередниками нинішнього Президента система викривлення інформації, яка доходить до вищих посадових осіб нашої держави, ще працює, і зламати її буде непросто», – зазначила Ірина Побідаш.
 
Олег ОПІМАХ, радник голови райради
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 442 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus