Головна » 2015 » Листопад » 19 » Прощавай Віталіє Павловичу, прощавай, воїне!
21:41
Прощавай Віталіє Павловичу, прощавай, воїне!

17 листопада у селищі Димер відбулось поховання Благовісного Віталія Павловича, який загинув у зоні проведення АТО. Провести в останню путь загиблого військового зібрались бойові побратими, рідні та друзі загиблого воїна, учні школи й односельчани. Віддати останні почесті воїну прийшли керівники району – голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок, працівники Димерської селищної ради.  
 Багато добрих слів було сказано про Віталія Павловича, який пішов до війська добровольцем у січні 2015 року. Службу проходив у 93-й механізованій бригаді в Донецьку. 14 листопада, у день народження воїна,  під Авдіївкою групу з 14 чоловік  бойовики обстріляли з мінометів. На жаль, В. Благовісний загинув, ще восьмеро бійців отримали поранення.
Він був ініціативним, відповідальним, принциповим у виконанні визначених завдань. Був патріотом, любив рідну Україну. Із життя пішов як герой, захищаючи її. Героїзм старшого сержанта Благовісного Віталія Павловича вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом таким надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність Батьківщині.  
Для рідних та громади загибель героя стала великим потрясінням і непоправною втратою. У пам’яті близьких і знайомих він назавжди залишиться світлою, щирою, вимогливою до себе і небайдужою до інших людиною. Своє ім’я Віталій вписав золотими літерами в історію Димера, гімназії, де навчаються дві його доньки-одинадцятикласниці, та рідної землі (народився В. Благовісний в смт Асканія Нова Чаплинського району на Херсонщині).
  Важко було присутнім стримати сльози, тим більше рідним і близьким, коли священнослужителі Української Православної Церкви відспівували загиблого. Усі присутні молились за упокій його душі та вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїна і всіх українських військових, які віддали життя захищаючи Вітчизну. 
Світла пам’ять про Благовісного Віталія Павловича залишиться назавжди у серцях односельчан.
У героя залишилося дві доньки та дружина. Сім’я зараз перебуває у дуже важкому фізичному і психологічному стані. 
Підтримати родину Благовісних обов’язок кожного з нас: номер картки «Приватбанку» 5168755613409511. 
Отримувач – Пономаренко Лариса Володимирівна.        

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 814 | Додав: slovo
comments powered by Disqus