Головна » 2016 » Січень » 26 » Прощавай, старий паспорте!
12:37
Прощавай, старий паспорте!

14 січня голова райдержадміністрації Олександр Горган та перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок на запрошення начальника районного відділу Державної міграційної служби (ДМС) Сергія Федоренка взяли участь у тестуванні обладнання для виготовлення паспортів громадянина України нового зразка  –  ID-карти.
Очільники району оглянули надсучасну техніку, за допомогою якої процес отримання карток обіцяє бути швидким та якісним. Не залишилася ця подія й поза увагою обласного керівництва ДМС. Начальник управління Державної міграційної служби України у Київській області Олексій Пустовіт детально роз’яснив, що таке ID-карта і у чому її перевага, порівняно із звичним усім паспортом-книжечкою:
 – Завдяки вбудованому безконтактному електронному чіпу ID-картка відкриває нові можливості для створення електронних сервісів, спрощення надання адміністративних послуг. Такий документ є найбільш захищеним від підробок і виключає можливість користування ними будь-якою особою, окрім власника. Для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології, що робить підробку електронних документів практично неможливою. У разі крадіжки або втрати такого паспорта зловмисники не зможуть ним скористатися. Паспорт громадянина України, виготовлений у формі пластикової картки, є більш зручним і зносостійким, ніж паперовий аналог.
Головний спеціаліст районного відділу ДМС Сніжана Киричук з детальними покроковими роз’ясненнями провела оформлення документів першого паспорта нового зразка у Вишгородському районі. Для оформлення нової пластикової картки заявнику необхідно надати у відповідний орган паспортні дані або свідоцтво про народження. Наразі у Вишгородському районному відділі ДМС паспорт нового зразка можуть отримати виключно особи, яким виповнилося 16 років, і вони отримують перший документ. Термін виготовлення – 30 днів (10 днів при терміновому виготовленні). Послуга є безкоштовною. Для всіх інших громадян, хто бажатиме обміняти паперовий паспорт на ID-карту, невдовзі також з’явиться така можливість, але при заміні паспорта (старого зразка на новий або при втраті) необхідно буде сплатити вартість бланка та адміністративні послуги.
Олександр Горган відзначив, що за допомогою надпотужної техніки одна з існуючих проб­лем – невдалих фотографій – у паспорті буде вирішена. Адже за допомогою цього обладнання фотокартки виходять якіснішими. А за бажанням громадянина  можна ще раз перефотографуватися – швидко і зручно.
У паспорт громадянина України вноситиметься наступна інформація, всього 14 пунктів: назва держави; назва документа; ім’я особи;  стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в Реєстрі; номер документа; дата закінчення строку дії документа (внутрішній паспорт – безстроковий); дата видачі документа; уповноважений суб’єкт, який видав документ (код); місце народження;  відцифрований образ особи власника; відцифрований підпис особи.
– Крім того, у паспорт громадянина України за письмовим клопотанням заявника, може бути внесена також додаткова змінна інформація, передбачена законодавством,  – розповів начальник управління Державної міграційної служби України у Київській області Олексій Пустовіт. 
16-річна Анастасія Винниченко, школярка із Вишгорода, стала власником першого у районі ІD паспорту. 

Підготували Лілія ЯНЧУК-ОЛЕКСІЙ, Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 500 | Додав: slovo
comments powered by Disqus