Головна » 2018 » Грудень » 13 » Промінчик у непростих буднях сьогодення
18:51
Промінчик у непростих буднях сьогодення

Традиційно у Міжнародний день людей з інвалідністю у вишгородському храмі Церкви Бога Живого зібрались мешканці Вишгородщини з обмеженими можливостями та члени ветеранських організацій району.
За оцінками Світового банку 20 відсотків найбідніших верств жителів Землі – це люди з обмеженими можливостями, і вони потребують до себе особливої уваги. «Цей день ми не вважаємо святом, але це нагода звернути особливу увагу на людей цієї категорії, подарувати їм добрий настрій, підтримати теплим словом»,  – зауважує директор Вишгородського територіального центру соціального обслуговування Наталія Рудько.  
Разом із територіальним центром серед організаторів заходу – районна рада та райдержадміністрація, міська рада, міська та районна ради ветеранів, районна організація Товариства Червоного Хреста, громада Церкви Бога Живого.
На захід, дякуючи керівництву району, прибули підопічні терцентру та члени ветеранських організацій з усього району,  незважаючи на досить складні погодні умови. «Ми раді, що долучились до цього заходу, – говорять його учасники. – Адже для нас це дуже важливо – поспілкуватись, відігрітись душею в такій гостинній і по-справжньому родинній атмосфері».
Ведуча заходу Галина Дмитренко, працівник районної бібліотеки, дібрала надзвичайно теплі і душевні слова, в яких  впродовж усього дійства червоною ниткою просвічувалось побажання бадьорості і здоров’я, переконання, що люди поважного віку – це надзвичайно важлива категорія нашого суспільства, котра уособлює мудрість і досвід суспільства, але разом з тим потребує повсякчасної допомоги і підтримки.
І ці люди, як засвідчили виступаючі, мають сьогодні в районі таку підтримку. Зокрема, радник Вишгородського міського голови Володимир Малишев акцентував увагу на тих заходах, що проводить і планує міська влада щодо вирішення соціальних проблем і забезпечення потреб громадян з обмеженими можливостями: «Сьогодні Вишгородський міський голова Олексій Момот разом з народним депутатом України Ярославом Москаленком обговорюють важливі для цієї категорії, а також для всіх верст городян питання». Про участь громадських організацій у вирішенні проблемних питань громадян з обмеженими можливостями розповіли керівники міської та районної ветеранських організацій – Петро Жуланов та Таміла Орел, а також голова Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста Ірина Правдива. 
Яскраву музично-пісенну канву цього заходу  створили художні колективи міста – дитячий колектив Церкви Бога Живого «Перлина», міський хор «Ветеран», народний фольклорний ансамбль «Золотий вік». Народні та авторські мелодії у їх виконанні – світлий промінчик у непростих буднях сьогодення.  Пісні про Україну, молитва за Україну і «Многая літа» усім учасникам заходу, усій вишгородській громаді, усій українській землі, а також вірш Марії Степури, присвячений батькам, у авторському виконанні – такий короткий зміст концертної програми. 
Усім маленьким учасникам концертної програми за їх яскраві виступи, сповнені дитячої безпосередності й позитиву,  від імені Ярослава Москаленка вручили солодкі  подарунки. 
Звертаючись до шанованої аудиторії, пастор Церкви Бога Живого Юрій зауважив, що за будь-яких обставин треба плекати у серці надію, підкріпляти її вірою в Господа. За його переконанням, така надія на краще в нашому суспільстві є, бо є люди з відкритим серцем, люди, котрі знають, що таке милосердя і поспішають іншим на допомогу.

Олександр КОНОНЕНКО
Фото автора

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 323 | Додав: slovo
comments powered by Disqus