Головна » 2015 » Вересень » 24 » Продукти, що додають нам віку
10:01
Продукти, що додають нам віку

Не секрет, що кожна жінка прагне завжди виглядати молодою. Адже природою закладено, що вона має прикрашати цей світ, дарувати красу і приваблювати своєю вродою.

Зовнішній вигляд залежить від способу життя, який ми ведемо. Заняття спортом, відпочинок на свіжому повітрі – і людина виглядає здоровою та доглянутою. Але тренування та прогулянки парком – це ще не повний секрет привабливості та гарного самопочуття. Відмова від шкідливих продуктів та збагачення організму корисними вітамінізованими продуктами, ось що насправді робить нас красивими зовні і здоровими в тілі.

Є список продуктів, що сприяють старінню і шкодять окремим органам. Такі зміни можна помітити вивчаючи стан шкіри, нігтів та волосся. Деякі напої та продукти руйнують організм і негативно впливають на зовнішність. Тож беремо це до уваги та переходимо на здорову їжу.

Енергетичні напої. Нерідко жінки полюбляють ними смакувати, бо вони, на їхню думку, допомагають підтримувати загальний стан активності. Але не всі знають про складові енергетиків – вони шкідливі не лише за вмістом, а й пошкоджують емаль зубів та роблять її чутливою до забруднення.

Гостра їжа та фастфуд. Усім подобаються страви «з перчинкою», які підсилюють смак. За насиченим смаком ховаються ароматизатори та шкідливі домішки, які додають, щоб подовжити термін придатності продукту та вкоротити нам віку. Адже саме вони викликають розширення кровоносних судин, що призводить до хронічних захворювань. Як наслідок – погане самопочуття, втомлений вигляд.

Напої з кофеїном. Хто ж не починав свій ранок із філіжанки ароматної кави чи запашного чаю? Багато жінок часто вживають чай, вважаючи, що це менш шкідливо ніж кава. Але і чай, і кава міс- тять кофеїн, що виводить з організму рідину, спричиняючи його зневоднення. Шкіра стає сірою та тьмяною. Кофеїновмісні напої сприяють вимиванню кальцію з організму (1 чашка кави вимиває до 40 мг кальцію). Тож від надмірного споживання кістки стають крихкими, що підвищує ризик переломів.

Солодощі. Хіба є жінка, яка не любить солоденьке, особливо у святкові дні? Ми звикли балувати себе різноманітними тортиками, тістечками та шоколадом. Але не всі замислюються, що організм переробляє лише частину цукру, а надлишок призводить до глікерування. Наслідком є руйнування колагену – білку, що робить шкіру пружною і гладкою.

Алкоголь повільно вбиває здорову печінку, а це запорука гарної шкіри. При надмірному вживанні алкоголю токсини повністю не виводяться з організму, що є причиною висипання вугрів та появі зморшок. Надмірне вживання алкоголь- них напоїв також погіршує якість сну, а неповноцінний відпочинок провокує рівень пігментації та виникнення ранніх зморшок. Людина є тим, що вона їсть – цей вислів не втратив актуальності, а навпаки – щоденно підтверджується. Представницям прекрасної статі та всім, хто хоче зберегти молодість і здоров’я, варто переглянути харчування та вживати тільки якісні продукти, наскільки це можливо. І організм віддячить вам свіжим та гарним зовнішнім виглядом. Будьте здорові!

Підготувала Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»

Переглядів: 417 | Додав: slovo
comments powered by Disqus