Головна » 2015 » Вересень » 21 » Про що розкаже обличчя?
12:40
Про що розкаже обличчя?

Осінні дні невблаганно коротшають, температура різко знижується. Улюблені босоніжки та легкі сукні повертаються до шафи чекати наступного літа. Саме в цей час шкіра обличчя потребує особливої уваги. Адже висока температура та сухе повітря лишають по собі не лише бронзову засмагу. Сонячні ванни, купання і теплий літній вітер сушать шкіру та волосся. Особ­ливо негативного впливу зазнає чутлива та делікатна шкіра обличчя. 
Ми поцікавилися у жительок Вишгородського району, як вони реанімують шкіру після літньої спеки та готують її до осені.

 – У мене комбінований тип шкіри, під впливом УФ-променів шкіра обличчя стає сухою. Іноді навіть починає лущитися. Ввечері я наношу на обличчя зволожуючий крем, а вранці вмиваюся теплим відваром ромашки. 

Ірина, 38 років

– Я прихильниця вислову: «Готуй санчата влітку». Тому намагаюсь не забувати про шкіру в будь-яку пору року. Усе просто – обов’язково треба наносити сонцезахисний крем перед засмагою та заспокоюючий лосьйон після. Тому не доводиться «реанімувати» шкіру, а навпаки, осінь для моєї шкіри – це улюблений період, рівна, помірна засмага, при якій я навіть дозволяю собі не користуватись тонуючими кремами.

Марія, 29 років.

– Я ніяк не підтримую шкіру, оскільки, на жаль, на себе абсолютно не вистачає часу. Зволожуюча маска раз на тиждень, а то й рідше – це максимум того, на що у мене вистачає часу.

Ганна, 22 роки

– На жаль, я не знаю, як швидко доглядати за своєю шкірою в домашніх умовах, тому зараз догляд для мене –  це зволожуючий нічний крем та візит до косметолога раз на два-три місяці.

Ольга, 34 роки

– Моя бабуся ще змалку навчила мене простому та дієвому способу для догляду за своєю шкірою. З ним моє обличчя завжди виглядає бездоганно. Потрібно зранку та ввечері протирати обличчя рожевою водою чи охолодженим відваром трав. Підійде ромашка, меліса, кропива або зелений чай.

Вікторія, 46 років

Отож коли за вікном по-осінньому дощить, слід знайти півгодини для догляду за собою. Перше правило на шляху до сяючого та здорового вигляду – вода, якою ми вмиваємося. Звичайна вода з-під крана, жорстка та хлорована, абсолютно не підходить для шкіри. Тому потрібно приготувати спеціальну воду, що стане вигідною альтернативою дорогим та розрекламованим лосьйонам і тонікам.
Рецепт дуже простий: у кип’ячену або мінеральну воду додати солі (на склянку води одну чайну ложку солі)  та трохи меду. Таку воду застосовувати при вмиванні замість звичайної. Косметику краще знімати не звичайним антибактеріальним милом, а більш м’якими очищуючими засобами. Наприклад, молочком, вершками для зняття макіяжу чи пінкою для вмивання. Їх основа більш жирна ніж у гелях чи милі. Вода для вмивання не повинна бути ні холодною, ні гарячою. Холодна сприяє погіршенню кровопостачання і живленню шкіри. Гаряча розширює поверхневі судини, що послаблює їх стінки, позбавляє шкіру еластичності і призводить до раннього в’янення та старіння. Тому фахівці рекомендують вмиватися водою кімнатної температури.
Очищувати шкіру від залишків макіяжу та з метою зволоження можна за допомогою олії. Краще взяти оливкову, нагріти до теплого стану, змочити в ній ватний тампон і нанести на обличчя досить густим шаром. Через 5 хвилин ще раз протерти обличчя новим ватним тампоном.  Оливкова олія – не тільки родзинка у гастрономічному різноманітті, а ще й панацея для обличчя, адже вона багата різними вітамінами, амінокислотами, мінералами, протеїном та рослинними білками. Також вона усуває лущення і запалення, позбавляє шкіру від надмірної сухості та перешкоджає утворенню  зморшок.  
Доглянуте та сяюче лице – це не тільки  косметично-гігієнічні процедури. Треба пам’ятати, що наша шкіра отримує велику частину необхідних їй поживних речовин із середи­ни. Збагачуйте шкіру, харчуючись фруктами, овочами, продуктами, що містять білок, необхідні жири. Використовуйте спеціальні вітамінно-мінеральні комплекси.
Не забувайте, що найголовніше в догляді за обличчям – систематичність. Ці маленькі хитрощі, мають бути щоденними, а не від випадку до випадку. І хоча доглядати за собою потрібно якомога раніше, зробити це систематичним ніколи не пізно.

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»

Переглядів: 543 | Додав: slovo
comments powered by Disqus