Головна » 2015 » Червень » 6 » Посіяв конопель – можна «сісти»
10:33
Посіяв конопель – можна «сісти»
В Україні розпочато операцію під умовною назвою «Мак», яка триватиме з травня по вересень 2015 року. Буде проведено комплекс оперативно-профілактичних  заходів, спрямованих на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів. 
 
Попереджаємо жителів Вишгорода та Вишгородського району про недопущення нелегального посіву нарковмісних рослин на територіях присадибних ділянок, дач та в інших місцях. За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачена кримінальна відповідальність за ч.1 ст. 310 КК України та карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Частина 2 ст. 310 КК України передбачає, що за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 цього Кодексу, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
 
Крім цього, стаття 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення також передбачає адміністративну відповідальність за невжиття заходів щодо забезпечення встановленого режиму охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць зберігання і переробки врожаю цих культур, а так само невжиття заходів щодо знищення післяжнивних залишків чи відходів виробництва, що містять наркотичні речовини –
 
тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від вісімнадцяти до сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку – тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев’яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від вісімнадцяти до сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Правоохоронними органами вживаються всі необхідні заходи, спрямовані на боротьбу з незаконним вирощуванням та розповсюдженням наркотичної сировини, але і ви, громадяни, маєте бути пильними та повідомляти за телефоном 102 (не обов’язково вказувати свої дані) про вказані випадки, щоб не допустити її розповсюдження та вберегти дітей від згубної залежності. 
 
Павло ПАНФЬОРОВ,
начальник Вишгородського РВ
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 542 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus