Головна » 2013 » Червень » 22 » Подяка від ветеранів
11:44
Подяка від ветеранів
Багато років минуло після Великої Вітчизняної війни. У багатьох населених пунктах вже не залишилося тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу Вітчизну, вмирають старі ветерани… Але велика кількість меморіальних комплексів та братських могил нагадують нам про страшні часи 1941-1945 років. Нам, нащадкам, солдати війни ціною свого життя вирвали у нацистських нелюдів можливість бути вільними та мирно жити. І найбільше, що ми для них можемо зробити, це пам’ятати їх та утримувати їх могили в стані, на який заслуговують ці славетні люди. 

Але в деяких місцевостях меморіали занепадають та руйнуються. Було таке і в нас. Ми зверталися, писали листи в різні інстанції – все марно. 

Проте, три роки тому знайшлися в Лебедівці люди, які пам’ятають, якого вони роду та цінують зроблене дідами. 

Голова сільради Олександр Тишковець та депутат сільради Сергій Дудка знайшли небюджетні кошти на реконструкцію та ремонт меморіалу пам’яті в Лебедівці. До цих робіт були залучені фахівці-пошуковці. Через архів Вишгородського військового комісаріату вони знайшли ще майже 400 прізвищ тих, кого поховано. Віднайдено ім’я ще одного Героя Радянського Союзу, якого там поховали. Загалом, у лебедівській землі знайшли останній притулок майже 1200 солдатів та офіцерів Радянської Армії, серед яких чотири Герої Радянського Союзу. Під час реставрації були встановлені нові гранітні плити з вибитими на них прізвищами всіх похованих у братській могилі, а сам пам’ятник обкували листовою міддю. А головне, що цей ремонт – місцева ініціатива небайдужих людей. 

Зараз це місце добре, затишно виглядає – не соромно людям в очі дивитись. 

Я – генерал-майор медичної служби в відставці, член місцевої ветеранської організації. Мій брат загинув, звільняючи Вишгородщину від нацистів і похований на цій землі. Висловлюю велику подяку вам, шановні Олександр Тишковець та Сергій Дудка, за небайдужість, яка виявляється не лише в пам’ятні дати та в ремонті військових могил. Ви постійно турбуєтеся про наших ветеранів. Як приклад – допомога мені в проведенні коштовної медичної операції з заміни кристаликів на очах, без якої я вже майже нічого не бачив. 

Щира вдячність вам від ветеранів за турботу та небайдужість. Сьогодні, на жаль, це доволі рідкісні риси. 

Станіслав КУРГУЗОВ, 
ветеран Великої Вітчизняної війни, 
генерал-майор медичної служби у відставці
Переглядів: 587 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus