Головна » 2016 » Травень » 30 » Перемога заради життя
14:03
Перемога заради життя

Соціальний проект «Живи, наш друже!» Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 виборов перше місце на VІ Все­українському конкурсі «Моральний вчинок». Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» популяризує духовні й моральні надбання юних українців. У формі творчих звітів вони розповідають про свої добрі справи задля інших людей чи загалом України. Цього року після завершення попередніх місцевих, районних та обласних етапів на розгляд журі було надіслано 1143 творчі проекти, у яких узяли участь майже мільйон осіб, – така офіційна статистика конкурсу. Цікаво, що цьогоріч найбільше робіт надійшло з Донецької та Луганської областей.
Вишгородський район постійно бере участь у конкурсі «Моральний вчинок», однак лише в 2016 році пощастило досягнути найвищої сходинки на всеукраїнському рівні. У змішаній віковій категорії (учні, вчителі, батьки учнів) соціальний проект Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Живи, наш друже!», присвячений онкохворому Міші Березі, виборов перше місце.
А все почалося з трагічної звістки про хворобу учня 4-го класу Новопетрівської школи №1. Лікарі поставили Михайлику страшний діагноз – гострий лімфобластний лейкоз. Найпершими взялися допомагати однокласники хлопчика разом зі своїми батьками. Це вони розставили скриньки з проханням допомогти в магазинах, перукарнях та інших громадських місцях. Інформацію про важку хворобу хлопчика було розміщено на шкільному сайті, в соціальних мережах, а також розклеєно на дверях під’їздів, зупинках, парканах тощо. І все це – недаремно. 
Лише учні та вчителі Новопетрівської ЗОШ №1 віддали понад 18 тис. грн сім’ї хлопчика з єдиним побажанням – швидше одужати. А скільки ще добрих людей відгукнулося на чужу біду! 
Неодноразово учні 4-го класу, їхні батьки та класний керівник Лариса Яценко відвідували хлопчика в лікарні та вдома. Накупивши іграшок, вони вітали його з днем народження в київській лікарні «Охматдит». Підтримка, фінансова і моральна, супроводжує хлопчика в скрутні миті життя.
До участі в конкурсі «Моральний вчинок» учні 4-го класу разом із учителями Ларисою Яценко та Юлією Набок-Бабенко презентували творчий звіт: опис діяльності зі збору коштів для Міши Берези і листівки-побажання у формі сердечок та сонечок. І хто б міг подумати, що прості дитячі слова, подекуди з помилками і закресленнями, настільки зворушать журі конкурсу.
23 травня відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів «Морального вчинку». У Київському університеті імені Бориса Грінченка зібралися автори кращих робіт з усіх куточків України. До вітального слова і вручення подарунків на сцену виходили знані українці: екс-президент України Віктор Ющенко, народний депутат Ірина Луценко, колишній народний депутат Лілія Григорович, директор Асоціації українських правників Василь Костицький, композитор Олександр Злотник та багато інших почесних гостей.
 Ірина Луценко схвально відгукнулася про творчий звіт нашої школи та подякувала всім мешканцям Нових Петрівців за небайдужість і допомогу. Від себе особисто пані Ірина передала 10 тисяч гривень на лікування Міші Берези. Оргкомітет конкурсу в якості нагород подарував планшет і планшетний ПК, набори для художньої творчості та солодощі. Усе це переможці конкурсу теж вирішили віддати Міші. А подаровані книги та журнали – шкільній бібліотеці.
По закінченні церемонії нагородження та концерту учні поїхали до Нових Петрівців. Першу зупинку зробили біля будинку Михайлика Берези. Хлопчик, напередодні чергової хіміотерапії, радо прийняв подарунки від своїх однокласників. Учні сфотографувалися на згадку, попросивши Мішу швидше одужувати і повертатися до школи.
Перемога учнів на конкурсі «Моральний вчинок» – це перемога всіх і кожного, хто долучився до збору коштів для хворої дитини. Зерна доброти, посіяні в дитячих душах, неодмінно проростуть і дадуть щедрі плоди у вигляді моральних вчинків. Аби лиш Михайлик зміг перемогти страшну хворобу.

Юлія НАБОК-БАБЕНКО, педагог-організатор Ново­петрівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 472 | Додав: slovo
comments powered by Disqus