Головна » 2014 » Травень » 8 » Патріотів виховують змалечку
12:07
Патріотів виховують змалечку
69 років віддаляє нас від буремних воєнних років. Для історії це не багато, а для людини – ціле життя. Швидко, мов весняні струмки збігають роки. Приходять у світ нові люди. Але не старіє, не зникає пам’ять тих літ. Сьогодні дуже важливо не втратити зв’язок поколінь, зберегти, примножити і передати нащадкам все те, що є святинею нашого народу – Пам’ять. Пам’ять про тих синів і дочок України, які у тяжкі буремні роки Великої Вітчизняної війни усе витримали і перемогли. Перемогли тому, що вірили у свої сили і не шкодували життя заради Батьківщини.
 
З кожним роком все менше залишається тих, хто пережив війну. Кожна зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни, кожен їх спомин стають рядками історії. Тому й поспішають наші учні до садиби ветерана Великої Вітчизняної війни, жителя села Любимівка Миколи Григоровича Федоренка. Він і цукерками пригостить і розповість багато цікавого із свого життя, а за плечима ветерана – 90 літ. Довгих Вам років життя, славний наш земляче!
 
З нетерпінням чекали учні поїздки до музею бойової техніки, що у селі Пилява, про яку давно мріяли. Діти побачили військову техніку, яка була на озброєнні у радянських військ у 1941-1945 роках, скуштували солдатської каші зі справжньої польової кухні. Незабутньою стала для учнів зустріч із очевидцем тих далеких подій Надією Петрівною Савенок, яка розповіла про життя народу в роки війни, про наступ радянських військ у далекому 1943 році, про визволення Пиляви від німецьких окупантів, про життя після війни.
 
Цікавою та змістовною була розповідь Олега Віталійовича Григоровського, головного менеджера Київського відділення міжнародної асоціації ветеранів підрозділів антитерору «Альфа» про сучасних військовиків, їх навчання та військову підготовку. Також Олег Віталійович зазначив, що кращі учні школи, які досягнуть високих результатів у навчанні за 2013-2014 навчальний рік отримають диплом стипендіата міжнародної асоціації ветеранів підрозділу антитерору «Альфа».
 
Колектив школи висловлює щиру подяку Богданівському сільському голові Тетяні Савиченко та місцевим депутатам Віктору Тарану та Ігорю Зубенку за організацію та проведення змістовного дозвілля учнів та їх особистий внесок у виховання патріотизму у підростаючого покоління. Адже живі свідки буремних  воєнних років – це не лише наша пам’ять, а засторога для прийдешній поколінь – війні не бути. Розум має силу зло зупинити!
 
В. СТАРОДУБЦЕВА, 
заступник директора з НВР Любимівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Категорія: Любимівська громада | Переглядів: 735 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus