Головна » 2014 » Вересень » 10 » Отруєння грибами небезпечне для життя
13:36
Отруєння грибами небезпечне для життя

Традиційний в Україні грибний сезон розпочався. Щороку вересень - жовтень найгарячіша пора у грибників.

Традиційно, у цей час у медичних закладах реєструють найбільше випадків отруєнь грибами. Аналіз випадків отруєнь грибами в Україні свідчить, що більшість отруєнь обумовлені, вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Проте отруєння можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас. Адже бліда поганка у багатьох регіонах просто не росте, наприклад, на півдні. Проте основні масові отруєння припадають саме на ці місцевості.

Отруєння неїстівними грибами переважно є смертельним навіть при своєчасному зверненні за медичною допомогою. Смертельною вважається навіть мінімальна доза отрути. Тому обов'язково треба мити руки після дотику з грибами. Немало випадків, коли отрута передавалась на інші продукти через немиті руки.

Ігор Рибець, інспектор Вишгородського районного відділу ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 385 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus