Головна » 2019 » Лютий » 21 » Освіта: пріоритет нашого розвитку
19:49
Освіта: пріоритет нашого розвитку

Завершив роботу дводенний міжнародний саміт «Стратегічне партнерство: освіта, наука, влада», пленарний блок якого відбувся 15 лютого в м. Ірпінь.  Саміт проводився з метою консолідації зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськості, соціальних партнерів для запровадження системних якісних змін в системі освіти регіону, реформування галузі відповідно до нового Закону України «Про освіту» та концепції «Нова українська школа».
Організатор саміту – департамент освіти і науки Київської облдержадміністрації, який виступив з ініціативою об’єднати зусилля всіх зацікавлених сторін задля створення на Київщині такого освітнього простору, де буде реалізовуватися державна політика у сфері захисту прав та інтересів дітей, зокрема права на доступну та якісну освіту, всебічний розвиток, соціальну підтримку. Це надзвичайно актуально, оскільки 2019 рік оголошено на Київщині Роком дитини.
На базі закладів освіти працювали інтеграційні діалогові платформи, де окреслювалися орієнтовні вектори і конкретні завдання модернізації всіх ланок освіти: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної вищої – та напрацьовувалися пропозиції до проекту хартії саміту, яка має стати базовим документом для визначення стратегічних напрямів реформування регіональної освітньої системи на засадах партнерства. Зокрема, на базі КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» Вишгородської районної ради у рамках міжнародного саміту  працювала діалогова платформа за участі директорів інклюзивно-ресурсних центрів області, представники КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, відділу освіти Вишгородської РДА.
Про актуальність тематики саміту свідчить велика кількість почесних гостей, серед яких – Марина Порошенко – дружина Президента України; президент Національної академії педагогічних наук України, член президії НАН України, доктор філософських наук, професор Василь Кремень; заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе; представники дипломатичних установ іноземних держав, які прибули до Ірпеня, щоб ознайомитися з роботою саміту.
Серед запрошених гостей був і голова Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, який виступив із презентацією розвитку освіти у Вишгородському районі. Варто зазначити, що у цій галузі Вишгородщина має одні з найкращих показників. Зокрема, це – сучасний освітній простір, розвиток інклюзії, сучасна українська школа. Вячеслав Савенок зауважив, що переймати досвід реформування освіти інших країн є правильним, а не варто забувати, що Україна у реформі освітньої галузі також має певні надбання, якими, без перебільшення, можна пишатися, і наш район приклад тому.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 331 | Додав: slovo
comments powered by Disqus