Головна » 2015 » Січень » 21 » Обрано голову волонтерської ради району [Відео]
10:57
Обрано голову волонтерської ради району [Відео]

20 січня відбулися установчі збори координаційної волонтерської ради Вишгородського району. На початку засідання представники волонтерських організацій та волонтери району розповіли про свою роботу, збір та доставку гуманітарної допомоги воїнам АТО, їх сім’ям, різнопланову допомогу мешканцям АРК, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання та іншу благочинну діяльність.

Районний комісар Микола Прибора, який за ротацією нещодавно повернувся із зони проведення АТО, від імені українських військових подякував всім причетним до волонтерської роботи. Прибора повідомив, що 19 січня взяв участь у нараді у Міністерстві оборони України, під час якої піднімалось питання волонтерського руху, значення цього напряму діяльності у справі підтримки української армії, добровольчих батальйонів, які наразі перебувають у зоні проведення АТО.

Учасниками зборів утворено районну Координаційну волонтерську раду у складі осіб, присутніх на даному засіданні (44 особи).

Для обрання голови Координаційної волонтерської ради при Вишгородській райдержадміністрації та представника до складу Координаційної волонтерської ради при Київській облдержадміністрації створено лічильну комісію у складі 3-х осіб. Учасниками установчих зборів висунуто 4 кандидатури - І.Шугайло, І.Сазонова, А.Довбиш та О.Момот (заявив про самовідвід). Кандидати поділилися своїм баченням здійснення діяльності Координаційної волонтерської ради, голови цієї ради, представника в обласній Координаційній волонтерській раді та координації дій волонтерів району з метою надання ефективної допомоги тим, хто потребує цієї допомоги.

Більшістю голосів головою Координаційної волонтерської ради при Вишгородській райдержадміністрації та представником до складу Координаційної волонтерської ради при Київській облдержадміністрації обрано Ірину Сазонову. Відео засідання дивіться на нашому сайті (http://gazetaslovo.at.ua/).

Довідка: Ірина Сазонова - голова Всеукраїнською благодійної організації «За право на життя», опікується питанням допомоги дітям учасників АТО та дітям мешканців АРК і східних областей України, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання. Один із вдалих проектів Ірини - табір для дітей військовослужбовців та переселенців із зони АТО «Лісова застава», що на сьомому кілометрі траси з Димера до Катюжанки.  У «Лісовій заставі» вихователі і психологи-волонтери допомагають малечі забути про жахи війни. Адже стреси, пов’язні з бойовими діями, не могли не вплинути на вразливу дитячу психіку. Важливий акцент у роботі табору зроблено на дозвіллі дітей, яке намагаються наповнити яскравими емоціями. Для малечі влаштовують різноманітні майстер-класи, квести, спортивні змагання, творчі конкурси, цікаві екскурсії. Працює також і театральний гурток, облаштовано кінотеатр. Окрім того, їх навчають встановлювати намети, розводити вогнище та надавати першу медичну допомогу.

Категорія: Відео | Переглядів: 1137 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus