Головна » 2013 » Вересень » 7 » Новосілля для «Малятка»
10:43
Новосілля для «Малятка»

Останні роки намітилась позитивна тенденція в бік розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Тож не дивно, що відкриття дитячих садків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села. 

 
30 серпня у Литвинівці, втілюючи соціальну ініціативу Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», у дитячому садку відбулося урочисте відкриття ще однієї групи. До пятидесяти вихованців литвинівського «Малятка» додалося ще 20 діток. Також введено в дію новозбудовану котельню, харчоблок, їдальню, пральню, кабінети завідуючої і медсестри, дві душові, два підсобні приміщення, відремонтована каналізація. А це означає, що село розвивається, впевненіше дивиться у завтрашній день. 
 
Незважаючи на ранкову мряку молоді батьки, дідусі і бабусі зі своєю малечею зібралися біля нового фасаду садка. Литвинівський сільський голова Олександр Михайлович Приходько і завідуюча дитячим садком Лідія Пустовойт зустрічали гостей з райцентру. Разом з головою райдержадміністрації Олександром Олексійовичем Приходьком на свято завітали його заступник Валентина Духота, т.в.о. начальника районного відділу освіти Світлана Малашенко, колеги-сусіди Гаврилівський сільський голова Олег Бондаренко і завідувач дошкільним дитячим закладом «Веселка», депутат районної ради Наталія Розмаїта. Була на відкритті й колишній Литвинівський голова Алла Рибальченко, за головування якої розпочиналася добудова садка, та директор Литвинівської школи Анатолій Старенький. Його цікавило, щоб якнайбільше малих литвинівців потрапляло до нього в школу із садка, уже підготовленими до навчання. 
 
– На останній нашій зустрічі, – звернувся до присутніх керівник району Олександр Приходько, – ви запитували, коли відкриється ще одна група дитсадка? Завдяки підтримці Президента України Віктора Януковича, голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка та спільній праці адміністрації району, сільського самоврядування, депутатського корпусу, ми робимо багато для розвитку Вишгородського району. Ремонтуються школи, амбулаторії, культурні заклади, дороги. Проводимо газ у Лісовичі. Зробили капітальний ремонт місцевої школи. А зараз – відкриття нової групи садочка «Малятко». З часом дійдемо й до місцевого клубу. За вашої підтримки ми й надалі будемо робити все для добробуту жителів району. 
 
Глава району висловив слова вдячності на адресу всіх, хто брав активну участь у реконструкції цього приміщення, будівельникам та інвесторам будівництва – торговому дому «Цемент», генеральний директор Андрій Миколайчук і директор Роман Савчук. Також Олександр Приходько передав Лідії Пустовойт кошти на закупівлю іграшок для нової дитячої групи. До цього додалися ще подарунки від Литвинівського сільського голови Олександра Приходька – два ноутбуки. 
 
У вітальному слові сільський голова зазначив, що відкриття дошкільного навчального закладу – найкраще свідчення того, що у Литвинівки є майбутнє. Це ще один крок до вирішення проблеми охоплення дітей дошкільного віку відповідною освітою. І хоча для остаточного вирішення даного питання ще потрібно зробити чимало, але радісно вже від того, що 20 діток отримали можливість відвідувати дитячий садок. 
 
Від імені працівників закладу, батьків майбутніх вихованців виступила Лідія Пустовойт. Вона завірила, що весь колектив буде достойно працювати і зробить все для того, щоб дітки в садочку були щасливими. 
 
Голова РДА Олександр Приходько разом з вихованцями садка перерізали червону стрічку перед входом у групу. Настоятель УПЦ КП Святої Параскеви отець Ігор здійснив обряд освячення, а гості, батьки і діти оглянули нову групу, де всі меблі екологічно чисті, придбані за спеціальним сертифікатом якості, підлога з підігрівом, нова білизна, нові килимки та і іграшки. 
 
Нам хочеться вірити, що саме у цих стінах у новоселів з’являться друзі-однолітки, з якими буде цікаво спілкуватися, і вихователі, які допоможуть діткам пізнати цей світ, де ще так багато невідомого. А дитячий садок стане для них другою домівкою. 
 
Володимир ПОТАПОВ, «Слово» 
Фото автора
Категорія: Литвинівська громада | Переглядів: 842 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus