Головна » 2015 » Червень » 6 » Наші святі обереги…
10:08
Наші святі обереги…
Вишиванка – це символ здоров’я й добробуту, сили й довголіття. Споконвіків їх використовували як обереги від «злого ока» та просто для прикрашання оселі чи одягу. Вишиванка залишилася нам у пам’ять про наших предків, їх ми залишимо дітям.  Кожна вишиванка по-своєму оригінальна та індивідуальна. 
 
Саме щоб показати оригінальність та підкреслити індивідуальність кожної вишивки, у школі було проведено виставку робіт, принесених нашими учнями з дому. Їхні вироби – різноманітні та різножанрові, безперечно, вразили всіх. Хтось приніс бабусин рушник, хтось мамину вишиванку. Кожен клас зробив свій внесок у міні-галерею. Вік та виконання робіт вражали глядачів. Виставкою зацікавилися як старшокласники, так і найменші мешканці нашої школи. Датою проведення нашої вишиваної галереї недарма було обране 21 травня, коли вся Україна відзначала День вишиванки.
 
Смачним додатком до виставки став наш традиційний щорічний ярмарок, що раніше проходив під девізом «Купуй українське – підтримай шкільного виробника». Цього року він набув нового концепту. Було проведено свято, присвячене вишиванці, найталановитіші учні школи заспівали безліч пісень про Україну. Ярмарок пройшов на шкільному подвір’ї, тут були представлені  різноманітні традиційні страви. Гості могли скуштувати і справжнє сало, і запашні пампушки. Презентація страв була не менш вражаючою – на столах вишиті рушники та глиняний посуд, а відвідувачам посміхалися одягнені у національний  одяг продавці.  До цьогорічних інновацій також входили нові номінації для переможців та конкурс на найкращу українську страву.
 
Виручені від ярмарку кошти в сумі 5000 грн перераховані на реабілітацію воїну АТО Віктору Андрійчуку, який під час бойових дій втратив руку та потребує протезування  бедра. Тож ми щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї благодійної справи та радо підтримаємо наші нові традиції в наступному році, з новими ідеями та ентузіазмом.
 
Олександра ФІЛІПОВИЧ,
президент шкільної дитячої держави
«Добродея» Демидівської спеціалізованої школи
Переглядів: 402 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus