Головна » 2013 » Травень » 11 » Найбільша, масова, благодійна…
10:31
Найбільша, масова, благодійна…
Весна, як жодна пора року, особливо багата й щедра на свята й урочистості. І переважна більшість із них, так чи інакше, пов’язані з Червоним Хрестом. У квітні відзначали 95-річчя Червоного Хреста України, а 8 травня – Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, день народження найбільш масової благодійної гуманітарної організації. Там, де виникає біда, на передньому рубежі боротьби за людське життя, здоров’я та гідність завжди опинялися червонохрестівці. 

Чи були це «медичні фронти» важкого двобою з епідемією тифу під час громадянської війни – наші медсестри й лікарі у білих халатах з емблемою Червоного Хреста опинялися у самому їх епіцентрі. У Велику Вітчизняну повзли під градом куль, аби врятувати поранених, ризикували власним життям. А коли таїла в собі смертельну загрозу нищівна радіація – наші працівники були в найнебезпечнішій чорнобильській зоні під час евакуації населення і надання першої медичної допомоги. Повінь і землетруси – подолання наслідків лиха, завданого природними катаклізмами, жодна з цих бід не залишає байдужими чуйні серця людей із Червоного Хреста. 

У наш час, як і у попередній, потреба червонохресного втручання, добросердя, допомоги хворим, знедоленим теж на часі. Сигнали тривоги будять нашу совість звідусіль. Це – безпритульні діти, незабезпечені пенсіонери, що опинилися за межею бідності, багатодітні родини та інваліди, недужі люди похилого віку та молоді хворі на туберкульоз і СНІД. Це поле нашої діяльності, на жаль, не звужується – навпаки. 

Щиро вклоняюся Вам, дорогі колеги, за невтомну працю. Дякую за неспокійні будні та доброту сердець, якою ви щодня тримаєте на світі тих, для кого Червоний Хрест – остання надія. Особливо хочу подякувати волонтерам і спонсорам завдяки щедрості й допомозі яких ми маємо можливість надавати допомогу нужденним. 

Завжди в ці весняні дні Червоний Хрест проводить всеукраїнський місячник Червоного Хреста, збираючи одяг, взуття, продукти харчування, кошти, щоб мати можливість надавати дієву допомогу нужденним. Першими цьогоріч залучилися до участі в місячнику ПП «Ярослав», яке виділило для складу надзвичайних ситуацій Червоного Хреста постільну білизну і ковдри, Укргідроенерго, ПП «Карпати», магазин «Віта», ПП «Земексперт», КП «Комунальник», «Вишгородтепломережа». Підприємці Мазепа, Омельченко, Чалий, Глущенко, Головін, Піскун допомогли коштами. 

Громада Литвинівки поділилася овочевою продукцією. Під час благодійної акції було зібрано 1200 кг овочів для нужденних. Транспорт на акцію люб’язно надала Київська ГЕС. 

Районна організація товариства Червоного Хреста готує продуктові набори, святкові набори, щоб привітати зі святами УБД і інвалідів війни, інвалідів та постраждалих від аварій на ЧАЕС, нужденних наших земляків. Ми свято віримо, що люди, для яких небайдужий чужий біль і горе, відгукнуться на звернення Червоного Хреста і внесуть частку своєї допомоги в скриньку місячника. Ми розраховуємо на вашу громадську свідомість, гуманність і розуміння. 

Хочу поздоровити зі святом всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни. День Перемоги – найсокровенніше свято нашого народу, а особливо тих, хто захищав його майбутнє від фашизму, і ким тепер опікується Червоний Хрест. 

Нехай ваше життя буде благословенним, нехай сприяє вам удача, панує у родинах затишок, щастя і здоров’я. 

Таміла ОРЕЛ, 
голова Вишгородської районної 
організації товариства Червоного Хреста
Переглядів: 433 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus