Головна » 2013 » Грудень » 5 » Міліція не буде застосовувати силу
13:50
Міліція не буде застосовувати силу
Глава МВС дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ утримуватися від застосування сили стосовно учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їх учасників. 

Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань, які наразі проходять у столиці України та інших містах держави. 

Крім того, Міністр внутрішніх справ неодноразово звертався до громадян, які беруть участь у масових заходах, із проханням утримуватися від порушень законодавства. Він закликав людей бути толерантними та обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб до міліції. 

Очільник МВС зазначає, що правоохоронцям наразі вже відомо про частину організаторів та координаторів правопорушень, які мали місце у Києві в період з 24 листопада до 1 грудня. Частина активних учасників безладів уже затримані, відкрито ряд кримінальних проваджень. Спектр учинених зловмисниками посягань коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям. 

У зв’язку з цим Віталій Захарченко наголосив, що відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їх організатори. УЗГ МВС України
Переглядів: 390 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus