Головна » 2013 » Червень » 21 » Медикам – незвичайний подарунок
11:49
Медикам – незвичайний подарунок
Кращі працівники медичної сфери Вишгородського, Іванківського, Бородянського, Поліського районів Київської області та міст Буча й Славутич зібралися під дахом Київського національного академічного театру оперети на виставу «Сорочинський ярмарок». Незвичне свято медикам організували голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк і народний депутат України, голова МДО «Київщина» Ярослав Москаленко. 

«Ідеї щодо привітання виникають різні: і урочисті зібрання, і концерти. А ось у такий незвичний спосіб – подарувати квитки у театр – це ідея Ярослава Миколайовича. І ви знаєте, у цьому є потреба. Тому, що наші медики – це представники української інтелігенції. Ми за цим буденним життям забули, що треба знаходити час відвідувати театр», – сказав Анатолій Присяжнюк. За словами очільника області, у порівнянні із закордонними колегами українські лікарі – герої. «Сьогодні йдуть реформи. Не завжди популярні. Люди звикли до свого місця, до сталого порядку, і щось змінювати не хочеться. Але я хотів би сказати, що ініціативи Президента України ми втілюємо в життя заради того, щоб створити якісні умови для лікарів, медичного персоналу і, перш за все, пацієнтів», – сказав він. 

Народний депутат Ярослав Москаленко підкреслив, що рівень охорони здоров’я сьогодні потребує надвисоких стандартів: «Нині реалізація реформ на 80 відсотків залежить від тих людей, яких ми сьогодні вітаємо, і наше завдання не тільки подбати про необхідне матеріально-технічне забезпечення галузі охорони здоров’я, а й створити належні умови для відпочинку медиків». 


Проблема забезпечення житлом працівників медичної галузі буде вирішуватись, вважає народний депутат України Ярослав Москаленко. «Сьогодні питанням номер один для Вишгородського району є забезпечення житлом молодих працівників. Дуже багато проектів реалізовується і найближчим часом розпочнеться будівництво у Вишгороді. І я думаю, що левова частка квартир піде на забезпечення житлом працівників медицини», – сказав парламентарій. Він нагадав, що протягом чотирьох років після проголошення року медицини у Вишгородському районі, ситуація у даній сфері суттєво покращується, особливо у матеріально-технічному забезпеченні. «Президент України взяв на себе мужність провести медичну реформу, підняти рівень життя до європейських стандартів. І те, до чого Європа йшла десятки років, ми повинні зробити за короткий час. У тому числі і реформу в медицині», – наголосив народний депутат. 


Анатолій Присяжнюк та Ярослав Москаленко ще раз привітали медиків та вручили їм грамоти, подарунки та квіти. А потім розпочалася вистава «Сорочинський ярмарок», від якої медики отримали велике задоволення. 

Інф. «Слова» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 538 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus