Головна » 2016 » Січень » 18 » Мандрівки і зустрічі нас зближують
11:56
Мандрівки і зустрічі нас зближують

На зимових канікулах 10 січня Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» відвідали 70 дітей з прифронтових міст Донецької області (Артемівськ, Константинівка, Краматорськ, Волноваха, Слов’янськ, Дружківка). 
Діти провели різдвяні канікули в Тернопільській області, де побували у Свято-Успенській Почаївській лаврі та навколишніх замках, а по дорозі додому відвідали наш музей та колишню президентську резиденцію «Межигір’я». Головна мета цих подорожей – зняти напруження з  дітей, яке вони відчувають, проживаючи на території, близькій до зони проведення АТО (багато хто з них на собі відчув жахіття неоголошеної  війни), показати їм мирну і спокійну Україну, побачити розмаїття культури та традицій західної України, інших регіонів нашої держави. Програма перебування школярів була насиченою і відбулася за підтримки народного депутата України Артура Герасимова.
Гостей зустрів директор музею-заповідника Іван Вікован, який привітав дітей з Новим Роком і Різдвом Христовим та запросив до музею. Гості оглянули всю експозицію та особливо їх зворушила виставка «Сини твої,Україно», присвячену подіям на сході України. Після закінчення екскурсії у приміщенні школярі оглянули експозицію під відкритим небом та зробили фото на згадку. Діти щиро ділилися своїми враженнями та висловили бажання ще раз побувати у наших краях. Такі новорічні мандрівки зближають людей, поглиблюють взаєморозуміння та роблять нас міцнішими.

Олена ВІТРЯНА,  
науковий співробітник Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році»   

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 393 | Додав: slovo
comments powered by Disqus