Головна » 2015 » Травень » 23 » Коли я в очі мамині погляну
10:02
Коли я в очі мамині погляну
Слово «мама» росте з нами тихо, як ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка, як тихо світить вечорова зоря. Мати – захист і притулок для дитини, вона її надія і совість. Усе, що є у нас найкращого, усе від неї.
 
Уперше в Україні День матері почали відзначати 1929 року в Галичині. Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року День матері повернувся в Україну і відзначається у другу неділю травня.
 
У Вишгородській районній спеціальній загальноосвітній школі «Надія» відбулося Свято матері.  Організатор заходу, відмінник освіти України Наталія Кравчук підібрала вірші, сценки, ігри, розподілила ролі. Пісні та танок учні розучили під керівниц­твом учителя музики Тетяни Негоденко. Ведучим на святі був учень 8-го класу Армен Мартиросян, який читав поезії та сольно виконав пісню «Мамина черешня». Молодші школярі Саша Зуров, Віталіна Скоромна, Андрій Кучерявий, Іра Ніколаєнко та Діана Ливковець  представили жартівливий танок. Валя Головчак для своєї бабусі прочитала зворушливий вірш; разом співали пісню «Мамин вальс», підбирали лагідні звертання до мами,  матусі брали участь у грі «Упізнай свою дитину»
 
Президент фонду Святої Ольги Володимир Малишев від імені голови всеукраїнської громадської організації «Молода країна» Андрія Пещеріна  кожній жінці-мамі подарував чудові квіти і закликав дітей бути слухняними, старанними та зав­жди відчувати серце матері. Учні  також вручили матусям власноруч виготовлені подарунки.
 
Затамувавши подих, усі присутні переглянули відеоролик «У світі усе починається з мами», героїні якого – мами учнів.
 
На свято завітали добрі друзі нашого навчального закладу десятикласники Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та заспівали лагідну пісню «Коли я в очі мамині погляну», під час виконання якої, на очах присутніх виступили сльози.
 
У святі взяли участь майже всі учні школи, і кожен порадував матусю своїм виступом. Пісні, вірші, квіти, жарти, сміх були адресовані мамам – у такий спосіб діти засвідчили їм свою шану і безмежну любов.
 
Лідія ШКУРКО,
заступник директора ВРС ЗОШ «Надія»
Переглядів: 1143 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus