Головна » 2013 » Липень » 15 » Київщина - лідер соціально-економічного розвитку
10:34
Київщина - лідер соціально-економічного розвитку

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час підсумкової прес-конференції за І півріччя 2013 року повідомив, що Київщина і надалі продовжує утримувати лідируючі позиції щодо соціально-економічного розвитку серед регіонів України. 

 
За його словами, основним завданням обласної влади є забезпечення динамічного розвитку всіх галузей виробничої та соціальної сфери шляхом виконання програм, ініційованих Президентом України, а саме: "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" та Державна програма активізація розвитку економіки на 2013-2014 роки. 
 
Губернатор Київщини повідомив, що за І півріччя 2013 року до зведеного бюджету області надійшло 1 436,4 млн. грн. доходів, забезпечивши темпи зростання в розмірі 9,4 відсотка до відповідного періоду минулого року. Таким чином обласний бюджет виконаний на 102,1 відсотка, а надходження склали 378,7 млн. грн. Темпи приросту при цьому становлять 10,3 відсотка. 
 
- За цими показниками область зайняла лідируючі позиції в державі, однак зупинятися на досягнутому ми не збираємось і плануємо подальше їх зростання, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 
 
Він повідомив, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника зросла на 11,7% і склала 3338 грн., що у 2,9 рази перевищує прожитковий мінімум. Це 2 місце по Україні. А середній розмір трудових пенсій збільшився на 101 грн. та склав майже 1500 гривень. 
 
Підводячи підсумки, губернатор підкреслив, що головною метою роботи облдержадміністрації залишається подальше перетворення Київщини на територію економічного зростання та інтенсивного розвитку соціальної сфери.
Категорія: Київщина | Переглядів: 523 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus