Головна » 2014 » Червень » 7 » Ювілей Литвинівської школи
11:01
Ювілей Литвинівської школи
Вісімдесятилітній ювілей Литвинівської школи співпав цього року з останнім дзвоником для її цьогорічних випускників. Цю визначну для села подію відвідали голова районної ради Ірина Побідаш, депутат районної ради Валентин Титаренко, Литвинівський сільський голова Олександр Приходько, керівник районного відділу освіти Світлана Чамро та інші гості. У школі завжди радо вітали гостей, учнів та випускників. Не порушено доброї традиції і зараз. 
 
Учениця десятого класу Анна Ліщинська з почуттям гордості та вдячності так побачила і описала згадану урочисту подію: 
 
– Багато чого сталося за ці роки. Наша школа вистояла під час Другої світової війни, у 2012 році отримала новий рожевий, під колір металево-пластикого даху, сучасний фасад. А 30 травня 2014 року, зібравши всіх своїх вихованців та вчителів, відсвяткувала свою 80-ту річницю. 
 
Сивочолі вчителі-пенсіонери, які стояли у витоків шкільництва в Литвинівці, були найпочеснішими гостями на цьому святі. Яскраво прикрашена школа вражала всіх присутніх своєю неповторністю і зачаровувала сучасним фасадом та навколишньою зеленню. Головний коридор прикрашений стендами, на яких були фотознімки випускників різних років. Родзинка свята – одяг присутніх, багато з яких прийшли в українських сорочках-вишиванках. 
 
Цей ювілей співпав з останнім дзвоником для учнів 11 класу Астахова Олексія, Ковшуна Валерія, Дрозденка Олексія, Середи Ігоря, Михайленка Владислава, Топіха Сергія та Мартиненка Богдана. Святкування проходило у дружній та радісній атмосфері й супроводжувалося виступом танцювального колективу Димерського ВРЦХДЮМ «Дивосвіт». На завершення свята волонтери випустили голубів як символ миру та злагоди. 
 
Після урочистої частини гостей запросили на цікаву екскурсію в шкільний музей «Партизанської слави» та перегляд фільму про школу. Для огляду присутніх виставлені вироби учнів початкової школи та вихованців гуртка «Комп’ютерна грамотність». Відкрився для огляду музей-землянка імені Галини Шолух. Екскурсії проводили волонтери – учні школи та члени історико-краєзнавчого клубу на чолі з керівником та організатором Андрієм Сологубом.
 
Ювілей Литвинівської школи вразив своєю урочистістю і запам’ятається надовго всім присутнім.
 
– У цей важкий для країни час хочеться побажати школі відсвяткувати ще не одну знаменну дату, – сказала у своєму виступі голова райради Ірина Побідаш, – учителям і директору Анатолію Старенькому висловити подяку, побажати здоров’я та наснаги у копіткій праці, а учням – старання і наполегливості у своїх прагненнях і звершеннях та завжди гідно представляти село і школу на будь-якій життєвій арені.
 
*   *   *
 
Сльози радості на очах батьків та відчуття гордості вчителів за своїх учнів – неодмінні атрибути «останнього дзвоника». І були вони не тільки у Литвинівці. Всім районом пролунав мідний відгомін випускного свята.
 
Зокрема, у найстаршій Вишгородській школі №1 вже традиційно зібралися викладачі  та випускники різних поколінь. З вітальним словом виступили директор, батьки, діти, а також від імені народного депутата України Ярослава Москаленка його помічник, депутат облради Олександр Приходько, який привітав випускників-медалістів Вишгородщини із закінченням школи і передав подарунки. Зокрема, мобільні телефони отримали 16 випускників Вишгорода та 14 – з Вишгородського району. 
 
Приємно було чути щирі слова вдячності шкільному колективу за таку талановиту молодь та побажання всім натхнення, великих успіхів та Божого благословіння, сміливо вступати у доросле життя з вірою, любов’ю та молитвою у серці. 
 
На святковій лінійці лунали патріотичні пісні вихованців, виконувались танці та вірші. Директор та заступник нагородили кращих учнів школи та кращі класи року. З гарним настроєм та позитивними емоціями діти пішли на канікули, а випускники готуватись до вступу у вузи.
 
До речі, згідно з затвердженим Міністерством освіти і науки порядком закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2013/14 навчальному році, після цього майбутні абітурієнти складатимуть тести зовнішнього незалежного оцінювання. Основна сесія ЗНО розпочалася 3 червня та триватиме до 27 червня. Учнів 9-х кл. очікує проведення державної підсумкової атестації з 2 до 16 червня. Упродовж цього часу дев’ятикласники складуть шкільні іспити з п’яти навчальних предметів.
 
Документи про повну загальну середню освіту випускники отримали 31 травня – 1 червня. Учні 9-х класів документи про базову освіту отримають 18-19 червня.
 
Підготував Юрій Горовий, «Слово»
Категорія: Литвинівська громада | Переглядів: 857 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus