Головна » 2013 » Червень » 15 » Ідея оновленої держави об’єднає всіх українців
10:59
Ідея оновленої держави об’єднає всіх українців
Президент України Віктор Янукович звернувся із щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України. Зокрема, глава держави сказав: «Наша держава має продовжувати стратегію реформ, спрямованих на модернізацію всіх сфер суспільного життя. Основою нової хвилі українських реформ стала Програма економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Логіка Програми побудована з огляду на проголошені Україною євроінтеграційні орієнтири та цілі досягнення економічної стабільності й розвитку». 

Збереження і розвиток людського та соціального капіталу, насамперед – за рахунок підвищення ефективності та стабільності соціального захисту, поліпшення якості й доступності освіти та медичного обслуговування. Такі зміни необхідні, аби припинити нарощування соціального розшарування, створити гідні умови для людей, зауважив Президент України. У посланні йшлося, що важливим напрямом модернізації стало реформування агропромислового комплексу. Триває підготовка нової законодавчої бази для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. В основі цих законодавчих ініціатив – необхідність створити нові стимули для інвестицій у розвиток вітчизняного сільського господарства і водночас максимально захистити інте реси та майнові права селян – власників землі. 

Окрема увага приділяється інвестиціям у людський капітал. Впроваджується нова система охорони здоров’я, оновлюється технологічно-інформаційна база української освіти. 

У багатьох регіонах вже розроблено власні стратегічні програми розвитку, визначені цілі та конкретні завдання, необхідні для їх реалізації ресурси. Для сприяння всебічному розвитку територій, створено Державний фонд регіонального розвитку. 

Політика реформ уже принесла позитивний ефект. В Україні вдалося стримати негативний вплив європейської депресії 2012 року. У багатьох країнах Європи рівень життя населення суттєво знизився. В Україні вдалося цього не допустити. 

Зміни відбувалися не лише у соціально-економічній сфері. Одним із вагомих досягнень курсу модернізації став динамічний розвиток громадянського су спільства в Україні. 

2013 рік став роком дитячої творчості. Підтримка дитячої енергії, таланту, жаги до знань і досягнень – саме такі завдання ми ставимо перед державою. Адже в цьому – майбутнє нашої держави. Талант наших дітей – це наша найкраща стратегічна інвестиція. 

«Українські політики від виборів до виборів шукають різні гасла. Намагаються достукатись до сердець громадян. Але я глибоко переконаний: ідея оновленої, духовної, творчої України об’єднає всіх українців, – наголосив Президент України Віктор Янукович».
Переглядів: 429 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus