Головна » 2013 » Липень » 6 » Гострим нападам хвороб можна запобігти
10:39
Гострим нападам хвороб можна запобігти
На період аномальної літньої спеки, а найближчим часом синоптики передбачають до 40 градусів тепла, аж до кінця серпня, у Вишгородському районі з кінця червня почали діяти тимчасові пункти вимірювання артеріального тиску. 

– Це необхідно тому, – пояснює заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги району Лариса Медведь, – що люди похилого віку та ті, хто страждає серцево-судинними захворюваннями, потерпають від несприятливих погодних умов. Разом із районним відділенням товариства «Червоного хреста» нами створено тимчасові пункти вимірювання артеріального тиску, де чергують кваліфіковані лікарі та медичні сестри, які виміряють артеріальний тиск. Також лікарі можуть надати консультацію та виписати рецепт на отримання ліків зі знижкою для лікування гіпертонічної хвороби, які можна отримати в найближчій аптеці. 

Крім того, медичні працівники міських та сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів здійснюють активні патронажі до осіб похилого віку, особливо до тих, що страждають серцево-судинними недугами. 

Завдяки подібним профілактичним заходам медикам Вишгородського району вдається дещо зменшити гострі серцево-судинні розлади. І хоч пік літньої спеки ще попереду, подібні пункти вже відвідують 20 – 30 місцевих мешканців щодня. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 444 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus