Головна » 2013 » Грудень » 16 » Ефективна зайнятість населення
11:08
Ефективна зайнятість населення
13 грудня у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька відбулась оперативна нарада. 

Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, депутатського корпусу, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів у Вишгородському районі, громадськість, ЗМІ. 

На початку наради керівник району привітав з днем народження голову виконкому Вишгородської районної ради депутатів трудящих (1973-1977 рр.) В.Буткевича, подякував за його особистий вклад у розвиток Вишгородського району та Київщини і побажав імениннику міцного здоров’я, довгих років життя та благополуччя. 

Під час наради розглянуто питання реалізації у Вишгородському районі завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання та перспективи на 2014 рік. 

— Одним із пріоритетних напрямів роботи районної влади на сьогодні є реалізація соціальних ініціатив Президента України В.Януковича щодо поліпшення соціального захисту населення, сприяння ефективній зайнятості населення та створення нових робочих місць. Ефективна зайнятість населення – запорука успішного розвитку держави, — наголосив голова райдержадміністрації О.Приходько. 

Директор районного центру зайнятості населення Н.Браткова зазначила, що особлива увага приділяється працевлаштуванню соціально незахищених верств населення. Так протягом січня-листопада 2013 року на обліку перебувала 781 особа. З них на даний час - 306 працевлаштовано. Для окремих категорій громадян, особливо тих, хто знаходиться в стані безробіття тривалий час, для відновлення трудових навичок та можливості поліпшити матеріальне становище організовуються оплачувані громадські роботи. Протягом березня – листопада в них взяло участь 164 особи, в тому числі 29 осіб за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загально обов’язкового соціального страхування на випадок безробіття. Станом на 01 листопада 2013 року в районі створено 1019 нових робочих місць, що становить 92,6% річного завдання. 

Про стан сплати за спожиті енергоносії всіма категоріями споживачів Вишгородського району та про хід опалювального сезону 2013-2014 років доповів директор КП «Вишгородтепломережа» Ю.Колупайло. 

Учасники наради обговорили питання реалізації реформ у медичній галузі, роботи закладів охорони здоров’я району, стану їх матеріально-технічного забезпечення, надання первинної медико-санітарної допомоги, реалізації на Вишгородщині пілотного проекту з лікування артеріальної гіпертензії, питання протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу тощо. 

Значну увагу приділено питанню наповнення та виконання місцевих бюджетів, роботи дозвільного центру райдержадміністрації. 

Під час наради розглянуто питання щодо суспільно-політичної ситуації у державі та, зокрема, на Вишгородщині й інші важливі питання життєдіяльності району. 

За результатами наради голова райдержадміністрації дав відповідні доручення, зокрема щодо забезпечення громадян гідною роботою шляхом реалізації у повному обсязі положень Закону України "Про зайнятість населення» та щодо інформування жителів району шляхом проведення ярмарок вакансій, через навчання на курсах підвищення кваліфікації тощо. 

Наприкінці наради керівник району запросив всіх взяти участь у заходах з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Переглядів: 490 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus