Головна » 2015 » Лютий » 7 » Є така професія – Батьківщину захищати
13:02
Є така професія – Батьківщину захищати
Костянтин Іванович Непоп народився 25 вересня 1979 року у Хотянівці. Згодом разом із батьками переїхав до Вишгорода, де у 1994 році закінчив школу №1. У 1999 році закінчив Київський енергетичний технікум, два роки працював у районній «Тепломережі», де пройшов шлях від слюсаря до майст­ра аварійної служби. Далі – призов до армії і служба в 95-й аеромобільній бригаді в Житомирі.
 
По закінченні строкової служби десантнику запропонували перейти на контрактну. У цей час у бригаді формувався батальйон, що цілком складався з військово­службовців кон­т­рактної служби, на базі якого в подальшому формувалися перші підрозділи українських миротворців. Це був 2001 рік. Після перепідготовки у 2002 році миротворча рота, де служив Костянтин Непоп, була відправлена в Косово (Сербія) у КFОR (міжнародні сили під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косово), де майже 150 наших військових входили до складу бельгійського контингенту багатонаціональної бригади КФОР «Північ». Основу українського підрозділу складали аеромобільна рота й окремий інженерно-саперний взвод. 
 
Після служби, коли розпочався Майдан 2004-го року, брав активну участь у суспільно-політичному житті району. На чергових виборах у 2010 році до Вишгородської районної ради балотувався «мажоритарником» від Хотянівки та Осещини, де і переміг. Під час Майдану 2013 року Костянтин, як кожен свідомий громадянин, знову був у вирі подій, а коли розпочалося збройне вторгнення російсько-терористичних військ в Україну, він, як військовий з великим досвідом, знову в армії, у 95-й аеромобільній бригаді. З червня 2014 року перебував у гарячих точках на передовій. У вересні, буквально за добу до так званого перемир’я, отримав важкі поранення. Після одужання, маючи великий військовий досвід, згідно мобілізаційного розпорядження, допомагав Вишгородському РВК комплектувати війська строковиками та добровольцями, надавав допомогу у підготовці та забезпеченні батальйону міліції особливого призначення «Київщина», що ніс службу у зоні проведення АТО. Брав участь у зустрічі бійців і офіцерів підрозділів, які воювали у зоні АТО, з Президентом України Пет­ром Порошенком. 
 
Сьогодні тисячі солдатів і офіцерів готові йти на будь-які жертви, щоб відстояти честь і незалежність нашої Батьківщини. Ці люди – становий хребет країни,  для яких мають значення слова «Вітчизна», «Честь», «Армія». Після важких ран Костянтин Непоп міг би залишитися вдома, але як справжній воїн, боєць, досвідчений солдат, патріот – він повернувся на поле бою. 3 лютого він загинув під час виконання бойового завдання у Донецькій області.
 
У  Костянтина Непопа залишилася донька 2012 року народження.
 
У травні минулого року до Міжнародного дня миротворця ООН депутат Вишгородської районної ради Костянтин Непоп дав інтерв’ю «Слову», де побажав усім чистого та мирного неба над головою. За мир  у нашій Україні він і віддав найдорожче – своє життя.
 
Поховали Костянтина Івановича Непопа 5 лютого у рідній Хотянівці. Провести героя в останню путь прийшли заступник голови – керівник апарату Київської обласної державної адміністрації Дмитро Христюк, в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, військовий комісар Вишгородського району Микола Прибора, військовослужбовці-побратими, представники сільських громад району, односельчани, члени громадських організацій.
 
Під звуки військового салюту останні почесті загиблому віддали воїни почесного караулу.
 
Слава Україні! Героям слава! 
Переглядів: 839 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus