Головна » 2013 » Червень » 15 » Дорогу здолає той, хто йде…
10:22
Дорогу здолає той, хто йде…
Щорічно у професійне свято, особисто мені пригадуються найпомітніші віхи року, що минув. Це нагадує ефект кіноплівки. Наприклад, рік, скажімо 1996-й, я закінчив інститут, 1997-й – почав працювати. 2012-й – призначений головним лікарем Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги і так далі… 

Чомусь задумався: а який саме слід у пам’яті залишить цей рік? І дійшов висновку – найпомітніший. Адже, з першого січня саме цього року, у зв’язку з реорганізацією Вишгородської центральної районної лікарні, створений комунальний заклад «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», до складу якого увійшли 15 амбулаторій загальної практики–сімейної медицини, 11 фельдшерсько-акушерських та 20 фельдшерських пунктів. Від цих закладів залежить якісне надання первинної медичної допомоги людям району. Від злагодженої та сумлінної роботи первинної медичної ланки залежить профілактика і первинне лікування гострих отруєнь, лікування травм, надання консультацій та невідкладної медичної допомоги, визначення першої та необхідність допомоги «вузькими», так би мовити, спеціалістами. 

Зрозуміло, що згаданий обсяг роботи мають виконувати кваліфіковані лікарі та медсестри. Всього на сьогодні нам вдалося укомплектувати лікарями 54 посади з 68 передбачених штатним розкладом. Покращується становище із забезпеченням медичних закладів району фахівцями середньої ланки. 80 відсотків вищезгаданих посад займають спеціалісти з відповідною фаховою освітою. На сьогодні, тобто, за п’ять місяців від початку реформи, не укомплектованими залишилися фельдшерсько-акушерські пункти в селах Петрівському та Ровжах, і відповідна робота в цьому напрямку надалі триває. 

Запам’ятається нинішній рік реалізацією соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича з модернізації медичної галузі щодо забезпечення громадян держави якісними медичними послугами. Так, капітально відремонтовано приміщення медамбулаторій в селах Катюжанка, Гаврилівка, Федорівка, Жукин, Литвинівка, Нижча Дубечня, Лютіж та Пірново. 

За сприяння голови райдержадміністрації Олександра Приходька розпочнуться ремонти у ФАПах сіл Козаровичі та Сувид. Практично вирішене питання з закупівлею автомобіля для надання невідкладної медичної допомоги мешканцям Гаврилівки та навколишніх сіл. 

Комунальний заклад «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» є організацією, яка тільки-но починає своє становлення, водночас основною функцією закладу є збереження здоров’я і забезпечення активного трудового довголіття всіх мешканців нашого району. Спільними зусиллями ми забезпечимо якісну та ефективну роботу всіх структурних підрозділів закладу. 

Олександр ПОДЛЕСОЦЬКИЙ, 
головний лікар Вишгородського районного 
центру первинної медико-санітарної допомоги
Переглядів: 500 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus