Головна » 2017 » Вересень » 21 » Для села клуб – це його душа
16:15
Для села клуб – це його душа

Українське село – територія щирості і щедрості, колиска української пісні і народних традицій. Саме тут – справжні почуття, емоції, вчинки, бо все на виду, і про кожного знають, який він господар і яка людина. Для мешканців села, занурених у повсякденні господарські турботи, місцем відпочинку, зустрічей, святкувань завжди був сільський клуб. Тут уперше виходили на сцену місцеві вокалісти, самобутні актори сільських театрів, тут народжувалися сільські співочі і танцювальні колективи. Для села клуб – це його душа. 
Тож минув певний час будівельних робіт, і вже 16 вересня у мальовничому Сувиді відбулося відкриття клубу після капітального ремонту. Із захопленням громада оглядала  оновлений клуб ззовні та зсередини, мешканці села пригадували, якою була старенька будівля – нині сільський клуб не впізнати. Сучасна, облаштована споруда, в якій тепло і затишно. Чудова новенька сцена, на якій вистачає місця для співу і танців. 
Вітаючи громаду села голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок зазначив, що сьогодні дійсно урочиста подія в селі: «Без перебільшення, сьогодні маємо приємну подію для села. Переконаний, що відтепер життя в селі пожвавиться, оновлений будинок культури стане не лише місцем для проведення концертів, зустрічей, а й гуртуватиме людей за інтересами, залучатиме дітей до виявлення своїх талантів і здібностей». 
На реконструкцію клубу витрачено кошти з районного бюджету.  «Будівництво та реконструкція об’єктів культури, освіти та медицини – це головні пріоритети влади», – зазначив під час урочистостей голова районної ради Ростислав Кириченко. На свято завітали депутати районної ради Олександр Дзюба, Віктор Павленко, Ігор Биховченко, Геннадій Панамарчук, Віталій Дерпак, депутат обласної ради Андрій Пещерін, численні гості.
Після офіційної частини аматори місцевої самодіяльності підготували змістовний концерт. Піднесено в оновленому клубі звучали пісні у виконанні народного хору «Деснянські зорі» із Вищої Дубечні. Завершальним акордом були слова щирої вдячності усім, хто допомагав втілити в реальність мрію про відновлення й осучаснення сільського вогнища культури.
Залишається лише побажати, щоб стежина до цього клубу не заростала, щоб тут були молодь і старші люди, щоб кожен тут почув те, що захоче, побачив те, чого прагне. Українська народна культура жива, саме тому її варто розвивати. Будівництво та ремонти об’єктів культури – важливий крок для піднесення народної творчості на селі.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 660 | Додав: slovo
comments powered by Disqus