Головна » 2013 » Червень » 15 » Дитяче оздоровлення – турбота дорослих
10:41
Дитяче оздоровлення – турбота дорослих
Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, як завжди влітку, частково фінансує програму дитячого оздоровлення. Так, у цьому році на оздоровлення кожної дитини виділяється 42 грн. щоденно, 39 із них використовується на харчування, 3 грн. на лікування та організацію дозвілля дитини. Термін перебування на відпочинку 18–21 день. У середньому вартість дитячої путівки 3500–4000 грн. 

Звісно, що для отримання фінансування від Фонду, додається роботи для голови комісії соціального страхування, що діє на підприємстві – адже для цього потрібно укласти договір із дитячим оздоровчим закладом (який, до речі, повинен бути включений до переліку таборів, що виграли тендер), зібрати необхідний пакет документів, сформувати список дітей, подати заявку на фінансування до нашої дирекції та підготувати звітність по використаних коштах. Але здоров’я дітей варте таких турбот та й зацікавлених батьків можна активно залучати до підготовчої роботи. 

У цьому році Фонд виділив 50 путівок за 10% вартості для дітей застрахованих осіб для лікування та оздоровлення дітей у дитячому оздоровчому закладі санаторного типу «Чайка», що розташований у Богуславському районі. Перші 18 дітей вже відпочивають з 5 червня у таборі. Як правило, це діти, що стоять в лікарні на диспансерному обліку. Планується проводити оздоровлення дітей і в осінні місяці, з цією метою буде організовано навчання дітей в дитячих оздоровчих закладах. Зараз наявні 14 путівок до ДОЗ «Чайка» на 31 серпня. 

Крім того, 8 дітей матимуть змогу відпочити і підлікуватись в першу зміну в дитячому оздоровчому закладі санаторного типу «Славутич». Путівки фінансуються з коштів Київської обласної адміністрації, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та батьків. 

Також страхувальники самостійно укладають договори з оздоровчими закладами, частину коштів по яких фінансує Фонд. Так, у червні організовано відпочинок дітей застрахованих осіб у ДОЗ «Салют» та «Вогник» Запорізької області. 

Звертаємось до голів комісій з пропозицією активізувати робрту по організації дитячого оздоровлення. До речі, наявні путівки для дорослих. 

Нагадуємо, що ми працюємо безпосередньо з організаціями, які зареєстровані у Вишгородській міжрайонній виконавчій дирекції. Співробітники дирекції нададуть зацікавленим особам список дитячих оздоровчих закладів, що включені до затвердженого Фондом переліку, та всю необхідну інформацію за телефоном (04596) 22-712. 

Звертайтесь і ми вам допоможемо. 

Людмила БОНДАРЧУК, 
директор Вишгородської міжрайонної виконавчої дирекції 
Київського обласного відділення Фонду соціального страхування 
з тимчасової втрати працездатності
Переглядів: 787 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus