Головна » 2015 » Грудень » 28 » Діалог був конструктивним
17:17
Діалог був конструктивним

У приміщенні адмінбудинку 20 грудня відбулось розширене засідання ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини». На зборах були присутні представники Асоціації, військовослужбовці військових підрозділів, родичі військовослужбовців, вдови загиблих героїв, представники влади, зокрема народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, депутати місцевих рад, представники установ та організацій району, які опікуються проблемами учасників АТО.
 На початку засідання голова ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини», голова координаційної ради учасників АТО при Київській облдержадміністрації Денис Париж відзвітував про діяльність громадської організації, окремо зупинившись на питанні співпраці з меценатами, органами державної влади та органами місцевого самоврядування.
Під час свого виступу голова райдержадміністрації Олександр Горган зазначив, що у районі з метою забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій при вирішенні питань лікування, реабілітації, соціального захисту, адаптації учасників антитерористичної операції створено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Керівник району розповів про здійснювані районною владою заходи по наданню всебічної допомоги учасникам АТО та їх сім’ям, сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції, зокрема про реалізацію районних програм «Турбота», «Шкільне харчування», програми щодо оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, забезпечення військовослужбовців, які брали участь в АТО, земельними ділянками, забезпечення сімей загиблих учасників АТО житлом тощо.
Вишгородський міський голова Олексій Момот розповів, які саме програми підтримки учасників АТО діють у місті, зазначивши, що зараз вивчається питання щодо забезпечення військовослужбовців земельними ділянками та розробляється механізм їх надання (мова йде про виділення  50 га міської землі у володіннях Києво-Святошинського лісництва/держлісгоспу).
Про сьому хвилю мобілізації інформував військовий комісар Микола Прибора, який надав роз’яснення щодо призову офіцерів запасу та механізми отримання статусу учасника бойових дій.
Представник управління соціального захисту населення РДА надала роз’яснення щодо пільг на оплату комунальних послуг. Виконуюча обов’язки начальника служби у справах дітей та сім’ї РДА Катерина Грищенко розповіла присутнім, яким чином вони можуть отримати матеріальну допомогу та путівки на оздоровлення. 
Народний депутат Ярослав Москаленко подякував військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, за їх героїзм та самовідданість у справі служіння Батьківщині та українському народові. Він повідомив, як функціонує програма «Збережи життя солдату», розроблена ним спільно з депутатом Ігорем Єремєєвим (нині покійним), за якою «Асоціації учасників АТО Вишгородщини» для здійснення статутних завдань у 2016 році виділено кошти в сумі 20 тис. грн (щомісячно). Ярослав Москаленко окремо зупинився на питанні про оплату послуг на оформлення проектно-кошторисної документації при оформленні права власності на земельні ділянки та як парламентарій пообіцяв зі свого боку всіляко сприяти змінам в українському законодавстві щодо соціального захисту учасників АТО.
Загалом дискусія між представниками влади та військово службовцями виявилася досить гострою, та попри напругу в залі, всі бажаючі могли без перешкод ставити будь-які запитання до представників влади та отримувати чіткі на них відповіді. Керівники ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини» і надалі планують такі спільні засідання для вирішення нагальних проблем у суспільстві, зокрема серед військово­службовців.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 427 | Додав: slovo
comments powered by Disqus